Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth Iklim Degisikligi Zirvesi'ne Katilmayacak

Buckingham Sarayi tarafindan yapilan açiklamada, Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in Iskoçya’nin Glasgow kentinde düzenlenecek olan Iklim Degisikligi Zirvesi’ne (COP26) katilmayacagi bildirildi.

Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth Iklim Degisikligi Zirvesi'ne Katilmayacak


Iskoçya’nin Glasgow kentinde 31 Ekim-12 Kasim tarihleri arasinda düzenlenecek olan Iklim Degisikligi Zirvesi’ne (COP26) Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in katilmayacagi açiklandi. Buckingham Sarayi tarafindan yapilan açiklamada, 95 yasindaki Kraliçe Elizabeth’in doktorlarin "dinlenme tavsiyesi" üzerine Glasgow’daki COP26’ya katilmayacagi duyurularak, Kraliçenin doktor tavsiyesine uyarak Windsor Kalesi’nde dinlenmeye devam edecegi belirtildi.

Açiklamada, "Majesteleri, 1 Kasim Pazartesi günü COP26’nin Aksam Resepsiyonuna katilmak üzere gidecegi Glasgow’a gitmemeye üzülerek karar verdi. Majesteleri resepsiyona katilmadigi için hayal kirikligina ugradi, ancak zirvede toplanan delegelere bir video mesaj araciligiyla seslenecek" denildi.

Açiklamada ayrica, zirveye yalnizca Kraliçe’nin katilim saglamayacagi belirtilirken, kraliyet ailesinin diger üyelerinin zirveye katilmasi bekleniyor.

Saray tarafindan yapilan önceki açiklamalarda, Kraliçe Elizabeth’in 1-5 Kasim tarihleri arasinda Galler Prensi Charles, Cornwall Düsesi Camilla, Cambridge Dükü Prens William ve Cambridge Düsesi Kate ile beraber Glasgow’daki COP26’ya katilacagi aktarilmisti.

Kraliçe 8 yil sonra ilk kez hastanede yatti

Geçtigimiz hafta Buckingham Sarayi, Kraliçe Elizabeth’in, bazi "ön tetkikler" için hastaneye gittigini ve 1 geceyi hastanede geçirdigini duyurmustu. Saray tarafindan yapilan açiklamada, Kraliçenin ertesi gün Windsor Kalesi’ne geri döndügü ve "moralinin yerinde" oldugu belirtilmisti.

Baskent Londra’nin merkezindeki özel King Edward VII Hastanesi’nde tedavi gören 95 yasindaki kraliçe, 8 yil sonra ilk kez hastanede bir gece geçirmis oldu.

Kuzey Irlanda seyahati de iptal edilmisti

Geçtigimiz haftalarda katildigi etkinliklerde ilk kez baston kullanmasi ile dikkatleri üzerine çeken Kraliçe Elizabeth, doktor tavsiyesi üzerine 20 Ekim’de Kuzey Irlanda’ya yapacagi ziyareti iptal etmisti. Ülke basininda yer alan haberlerde, Kraliçe’nin kararinin korona virüs (Covid-19) ile ilgili olmadigi öne sürülmüstü.
Kaynak: İHA