Basaksehir Belediyesi, 'Müzik Atölyeleri' Projesini Hayata Geçirdi

Basaksehir Belediyesi, kültür sanat alanindaki egitim çalismalarina bir yenisini daha ekleyerek, “Müzik Atölyeleri” projesini hayata geçirdi. Hakan Sensoy ve Serkan Çagri’nin aralarinda bulundugu duayen isimlerin gençlerle bir araya geldigi atölyelerde, ileri seviyede orkestrasyon, san, ritim, baglama, keman, gitar, ney, klarnet ve enstrüman yapimi egitimi veriliyor.



Basaksehir Belediyesi Müzik Akademisi tarafindan düzenlenen Müzik Atölyeleri, keman sanatçisi ve Genel Sanat Yönetmeni Muhammed Yildirir’in koordinatörlügünde basladi.

Basaksehirli gençler, Basaksehir Müzik Akademisi’nin ardindan, alaninda duayen isimlerden egitim alacaklari atölyelere yogun ilgi gösterdi.

Orkestra sefliginden keman tekniklerine

Bahçesehir Kültür Merkezi’nde haftada bir gün düzenlenen egitimler 8 hafta sürecek. Iki dönem seklinde düzenlenen atölyelerin ilk dönemi, Hakan Sensoy’un Barok döneminden günümüze orkestra sefligi dersi ile basladi.

Müzik Atölyeleri’nde devam eden haftalarda Muhammed Yildirir ile klasik bati ve klasik Türk müzigi keman teknikleri, Kamil Özler ile gitarin caz hali ve Ece Göksu ile ‘Herkes Sarki Söyleyebilir’ egitimleri verilecek.

Ikinci dönem de dolu dolu geçecek

Ikinci dönemde ise Çetin Akdeniz ile baglama, Engin Gürkey ile ritim atölyesi verilecek. Mehmet Tangör ile enstrüman yapim atölyesi, Ali Tüfekçi ile ney atölyesi ve usta isim Serkan Çagri ile klarnet atölyesi egitimleri yer alacak.

“Hem egitim veriyoruz hem de vizyonlarini gelistiriyoruz”

Basaksehir Müzik Atölyeleri’nin müzik egitiminde ileri bir seviye olduguna dikkat çeken Muhammed Yildirir, “Basarili bir sekilde devam eden Basaksehir Müzik Akademisi’nde ilerledikten sonra ögrencilerimizi, Müzik Atölyeleri’nde alanlarinda duayen isimlerle bulusturuyoruz. Hem egitim veriyoruz hem de vizyonlarini gelistiriyoruz. Ilerleyen dönemde Basaksehir ve Istanbul genelinde egitim vermeyi planliyoruz. Egitimlerimiz 8 hafta boyunca devam edecek. Basaksehir Müzik Atölyeleri, müzik egitimde son nokta olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA