Toyota ABD'de 3,4 Milyar Dolarlik Batarya Yatirimi Gerçeklestirecek

Yeni yatirim, Toyota'nin geçtigimiz ay açikladigi 13,5 milyar dolarlik global batarya gelistirme ve üretim planinin bir parçasi olarak gerçeklestirilecek.

Toyota, 2030 yilina kadar Amerika Birlesik Devletleri’nde otomotiv bataryalari için yaklasik 3,4 milyar dolar yatirim yapacagini duyurdu.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, söz konusu yatirimla birlikte bataryali elektrikli araçlar dahil olmak üzere otomotiv bataryalarini gelistirmek ve yerellestirmek hedefleniyor. Yeni yatirim, Toyota'nin geçtigimiz ay açikladigi 13,5 milyar dolarlik global batarya gelistirme ve üretim planinin bir parçasi olarak gerçeklestirilecek.

Toyota Motor Kuzey Amerika, batarya üretiminin yerellestirmesini desteklemek adina yeni bir sirket olusturacak ve ABD'de Toyota Tsusho ile birlikte bir otomotiv batarya tesisi kuracak. Tesisin 2025 yilinda üretime baslamasi planlaniyor. Batarya fabrikasiyla birlikte Amerika'da 1.750 yeni is imkani yaratilacak.

Toyota'nin çevre için uzun vadeli sürdürülebilirlik hedefleriyle birlikte elektrifikasyona olan yatirimi, tüketicilerin daha ulasilabilir elektrikli araçlar alabilmesini saglayacak. Ayni zamanda üretimin yerellestirilmesiyle karbon emisyonlarinin daha da azaltilmasi hedefleniyor.

Yeni sirketin faaliyetlerinin bir kismi, Toyota'nin yerel tedarik zincirini ve lityum-iyon otomotiv bataryalariyla ilgili üretim bilgilerini daha da genisletmesine katki saglamayi içerecek. Bu girisim öncelikle hibrit araçlar için batarya üretmeye odaklanacak. Ayrica Toyota’nin karbon nötr olma ve sürdürülebilirlik çalismalarina da yardimci olacak.

Kaynak: AA