Sultanbeyli'ye 'Millet Bahçesi' Yapiliyor, Ilk Fidanlar Dikildi

Sultanbeyli’nin önemli projelerden olan Millet Bahçesi’nin ilk fidani Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum ve Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin’in katilimlariyla dikildi. Yaklasik 70 bin metrekare proje alanina sahip olan Millet Bahçesi, Sultanbeyli’nin ve bölgenin çehresini degistirecek.

Sultanbeyli'ye 'Millet Bahçesi' Yapiliyor, Ilk Fidanlar Dikildi
Sultanbeyli Belediyesi devasa projelerine bir yenisini daha ekledi. Yaklasik 70 bin metrekare proje alanina sahip olan Millet Bahçesi’nin temel atma töreni gerçeklesti. Millet Bahçesi’nin ilk fidani Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum ve Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin’in katilimlariyla dikildi. Kisa zamanda bölgenin hizmetine sunulacak olan Millet Bahçesi’nin içinde otoparklar, millet kiraathanesi, çocuk oyun alanlari, ekolojik tarimsal bahçe, amfi, basketbol, voleybol sahalari, kosu yolu yer alacak. Ayrica tema bahçeleri ile birlikte toplam 2 bin 591 agaç bulunacak.

“Millet Bahçemizi önümüzdeki yil bitmeden ekim ayi gibi en geç bitirip hizmete sunacagiz”

Törende konusan Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Murat Kurum, “Havamizi, suyumuzu, topragimizi, yesil alanlarimizi koruyacagiz. Sultanbeyli’ye fethin kapisina, fethin insanlarinin yasadigi Sultanbeyli’mize insallah yakisir, Millet Bahçemize önümüzdeki yil bitmeden zannedersem eylül, ekim ayi gibi en geç bitirip sizlerin hizmetine sunmus olacagiz. Simdiden millet bahçemiz, Sultanbeyli’miz için, vatandaslarimiz için gençlerimiz için, güzel yavrularimiz için hayirli olsun diyor, sizleri bir kez daha sevgi, saygi ve muhabbetle selamliyorum. Allah’a emanet olun” dedi.



“Buranin ilk fidanlarini da Bakanimiz ile birlikte dikmis olacagiz”

Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin ise yaptigi konusmada, “Mimar Sinan Mahallemizde yaklasik 70 dönümlük bir alanda Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Sayin Murat Kurum Bey’in ve kiymetli hemserilerimizin katilimlariyla birazdan ilk fidanlarini dikmis olacagiz. Sultanbeyli’mize Istanbul’umuza hayirli olsun. Millet Bahçeleri bildiginiz gibi Sayin Cumhurbaskanimizin önemli projelerindendi. Türkiye’mizin her tarafina millet bahçeleriyle ilgili bakanligimiz projeler gerçeklestirdi. O projelerden birini de insallah Sultanbeyli Sancaktepe sinirinda bu gördügünüz alanda gerçeklestirecegiz. Halkimizin, etrafi ormanlarla çevrili olan bir ilçe oldugumuz için beklentileri var. Etrafimizdaki ormanlarda istifade ederek vatandaslarimizin hizmetlerine sunmus oluyoruz. Pandemi nedeniyle vatandaslarimizin rahat nefes alabilecekleri çevrenin, doganin güzel olusturabilecegi bildigi alanlarda vatandaslarimiz dinlenmek istiyorlar. Biz de o amaçla bu projeyi birazdan insallah baslatmis olacagiz. Projemizin içerisinde bisiklet yollarindan, amfi tiyatrolara hem çocuklarimizin, gençlerimizin, hanimefendilerin, beyefendilerin ilgilenebilecegi fitness alanlarindan bütün aktivitelere varana kadar Millet Bahçesi’nde olabilecek bütün aktiviteleri insallah bu projenin içerisinde gerçeklestirmis olacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA