Sivas'taki Tatbikat Aksiyon Filmlerini Aratmadi

Sivas’ta gerçeklestirilen bir güvenlik tatbikati aksiyon filmlerini aratmadi. Hikayesiyle de dikkat çeken tatbikat izleyenlerin nefesini kesti.

Sivas'taki Tatbikat Aksiyon Filmlerini Aratmadi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Saglik Hizmetleri Uygulama ve Arastirma Hastanesinde gerçeklestirilen güvenlik tatbikati gerçegini aratmadi. Olasi bir güvenlik tehdidi karsisinda hastane personelinin refleksini ölçmek ve egitmek için gerçeklestirilen tatbikat hikayesi ile aksiyon filmlerini andirdi.

Bomba ihbari yapildi

Tatbikata Kadin - Dogum ve Çocuk Hastanesi önündeki açik alana süpheli paket bulundugu ihbari yapildi. Telefon polisi arayan bir kisi de alana bomba yerlestirdigi, 1 saat içinde patlayacagini ve birçok insanin ölecegini ihbarinda bulundu. Gelismeler üzerine siyah kod verildi.

Il Emniyet Müdürlügü, Il Itfaiyesi, AFAD ve Il Saglik Müdürlügü’nden yardim istendi.

Bomba etkisiz hale getirildi, bu kez yangin çikti

Tatbikat geregi bomba Il Emniyet Müdürlügünden gelen Bomba Imha Uzmani bombayi fünye ile basarili bir sekilde etkisiz hale getirilirken bu kez de hastanede kundaklama sonucu yangin çikti. Yangin sirasinda hastane bulunan hasta ve yaralilar Sivas Belediyesi Itfaiyesi ve AFAD il müdürlügü ekipleri tarafindan kurtarildi. Covid-19 hastalarinin tulumlu özel ekipler tarafindan tahliye edildigi görüldü.



Habere gittiler haber oldular

Hiçbir detayin atlanmadigi tatbikatta, tatbikat haberi için hastaneye giden basin çalisanlari da bir anda tatbikatin bir parçasi olarak buldu. Tatbikat geregi görüntü almak ve bilgi toplamak için israrla operasyon sahasina girmek isteyen gazeteciler güvenli sahada tutulmaya çalisildi. Haber almak için sabirsizlanan gazeteciler tatbikat kapsaminda bilgilendirildi.

“Basarili bir tatbikat oldu”

Tatbikatla ilgili açiklamalarda bulunan Bashekim Yardimcisi Doç. Dr. Çaglar Yildiz, “Bugün burada hastane afet planimiz çerçevesinde siyah kod ve kirmizi kod uygulamalarini gerçeklestirmis bulunmaktayiz. Allah gerçekleriyle karsilastirmasin ama böyle durumlarda hazirlikli olmamiz gerektiginin bilincindeyiz. Bu nedenle olasi acil durum eylemlerinde hastalarimizi hastane disarisina nasil tahliye ederiz, hastane disinda nasil konuslandiririz ilk müdahalelerini ve tedavilerini nasil yapariz bunlarin güzel bir pratigini gerçeklestirmis olduk. Bu süreçte de müdahaleleri gerçeklestirirken kurumlar arasi iletisimi ve koordinasyonu nasil gerçeklestirecegimizi de yine gözden geçirmis olduk. Basarili bir tatbikat oldu” dedi.

Kaynak: İHA