Baskan Güder Açiklamasi 'Tarih Baskenti Battalgazi'mizi Istanbul'a Getirdik'

Malatya’nin tarihi, turistik ve dogal güzelliklerinin yani sira mahalli ürünler ile lezzetlerin tanitildigi ‘4.Malatya Tanitim Günleri’ etkinlikleri için açilan Battalgazi Belediyesi standini ziyaret eden misafirlerle yakindan ilgilenen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Tarihi bir kapinin kilidi olan Battalgazi’mizi Istanbul’a tasidik” dedi.

Baskan Güder Açiklamasi 'Tarih Baskenti Battalgazi'mizi Istanbul'a Getirdik'
Malatya Konfederasyonu (MAKON) ve Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birligi (MASTÖB) tarafindan “Arslantepe’den Yenikapi’ya” temasiyla düzenlenen ve 24 Ekim’e kadar kapilarini ziyaretçilere açik tutacak olan 4.Malatya Tanitim Günleri, Istanbul Yenikapi Gösteri ve Etkinlik Alaninda basladi.

Bu yil 4’ncüsü düzenlenen Malatya Tanitim Günleri’ne kurdugu stantla katilan Battalgazi Belediyesi, ilçenin tarihi, turistik ve dogal güzellikleri, mahalli ürünlerinin yani sira vizyonel projeleri Istanbul’daki vatandaslarla bulusturdu.

Etkinligin açilis programina katilan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Istanbul’da 1,5 milyon Malatyalinin bulundugun altini çizerek, Battalgazi Belediyesi’nin açtigi standi ziyaret eden misafirlerle yakindan ilgilendi. Battalgazi’nin Kalbi Kadin Kooperatifi’nin yaptigi yöresel ürünlerden de vatandaslara ikram eden Baskan Güder, “Istanbul’da bu gelenegin devam etmesi ve sürdürülebilir olmasi çok kiymetlidir” dedi.

Malatya’nin sosyal ve kültürel degerlerinin tanitimina vesile olan etkinliginin önemine vurgu yapan Baskan Güder, " Istanbul’da bu gelenegin devam etmesi Malatya’miz açisindan çok önemli. Tanitim Günleri ile Malatya’mizi ve Battalgazi’mizi Istanbul’a tasidik. Malatya’mizi ve ilçelerimizi vatandaslarimiza anlatiyoruz, yasatiyoruz. Etkinlige ilgi büyük ve bu yogunluk bizleri son derece mutlu ediyor. Battalgazi Belediyesi olarak bizlerde bu güzel organizasyonda yerimizi aldik, standimizi kurduk. Bu kültürel etkinliklerimizin dönütlerini sonrasinda çok güzel bir sekilde aliyoruz. Insallah her belediyemiz kendi güzelliklerini iyi tanitir ve böylelikle Malatya’ya ilgiyi daha da arttirirlar. Malatya’miz her ilçesi güzel fakat Battalgazi’nin bir farki var. Battalgazi demek güzellik demek, Battalgazi demek saygi demek, Battalgazi demek kültür ve medeniyet demek, Battalgazi demek birlik, beraberlik, huzur ve kardeslik demektir. Battalgazi tarihi bir kapinin kilididir. Anahtar ile o kapi nasil açilirsa, Battalgazi’de öyle bir ilçemiz. Tarih baskenti ilçemizden içeri girip yasamak gerekir. Ulu camisiyle, Surlariyla, Kanli Kümbetiyle, Sahabe-i Kübra Medresemizle, Kervansarayiyla, Ispendere Sifali Içmeleriyle ve son olarak UNESCO Dünya Kültür Mirasi kalici listesine alinan Arslantepe Höyügümüz ile tarihi bir kapidan içeriye girilir. Bu ilçede yasanilmislik ve adanmis ömürler var. O yüzden ilçemizin tanitimi ve tarihi eserlerin yeniden ayaga kaldirilmasi noktasinda Battalgazi Belediyesi olarak gece gündüz elimizden gelen tüm çalismalari yapiyoruz. Bir yandan ilçemizi vatandaslarimiza tanitirken diger yandan da Battalgazi Belediyesi olarak hayata geçirdigimiz yatirimlarimizi, hizmetlerimizi ve vizyonel projelerimizi vatandaslarimiza aktariyoruz. Istanbul’daki vatandaslarimizin yapmis oldugumuz çalismalari takdir etmesi de bizleri gururlandiriyor. Güzel bir organizasyon ve bizlerde bu organizasyonun içinde yer almaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA