Sehit Yakinindan Duygulandiran Sözler Açiklamasi 'Birimiz Degil, Binimiz Bu Millete Feda Olsun. Devletimiz Yasasin'

Tunceli’nin Ovacik ilçesinde devam eden terör operasyonunda agir yarali olarak Erzincan’daki hastaneye helikopterle sevk edilen Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu sehit düstü. Sehit askerin cenazesi düzenlenen törenle memleketi Erzurum’a getirildi. Sehidin 1 yasindaki küçük kizi jandarmanin kucaginda sehit babasini karsilarken bir sehit yakininin ise cenaze aracinin geçisi sirasinda “Birimiz degil, binimiz bu millete feda olsun. Devletimiz yasasin” sözleri duygu dolu anlar yasatti.

Sehit Yakinindan Duygulandiran Sözler Açiklamasi 'Birimiz Degil, Binimiz Bu Millete Feda Olsun. Devletimiz Yasasin'


Tunceli’nin Ovacik ilçesi kirsalinda düzenlenen operasyonda görevli Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplari ile çikan çatismada agir yaralanarak Erzincan Mengücek Gazi Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirildi. Tunceli Il Jandarma bünyesinde görevli ve Erzurum nüfusuna kayitli Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu, yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak sehit düstü.

Erzincan’dan ugurlanan sehidin naasi askeri helikopter ile Erzurum Hava Meydan Komutanligi’na getirildi.

Düzenlenen törene Erzurum Valisi Okay Memis, 9. Kolordu Komutani Tümgeneral Veli Tarakci, Jandarma Bölge Komutani Tuggeneral Mehmet Çimen, Il Jandarma Komutani Albay Ilker Simsek, Il Emniyet Müdürü Levent Tuncer, sehidin esi ve yakinlari katildi.

Sehidin küçük kizi jandarmalarin kucaginda tören alanina getirilirken sehidin esi ise güçlükle ayakta durabildi.

Cenaze aracinin geçisi sirasinda ise sehit yakininin “Bir tanemiz gitti bizde arkasindayiz. Biz de gidecegiz. Onlari perisan edecegiz. Birimiz degil binimiz bu millete feda olsun. Devletimiz yasasin” sözleri duygu dolu anlar yasatti.

Sehit Uzman Çavus Burak Tortumlu’nun cenazesi yarin Erzurum’da kilinacak cenaze namazinin ardindan defnedilecek.
Kaynak: İHA