Samsun'da 'Iklimi Degil Kendini Degistir' Etkinligi

’Iklimi Degil Kendini Degistir’ etkinligine katilan Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir “Bu ülkenin gelecegi olan siz gençler ile birlikte ülkemizdeki tüm çalisma alanlarimizda imkan ve kabiliyetlerimizi iklim degisikligi ile mücadelede en üst düzeye çikarip dünyaya bu konuda örnek olacagiz” dedi.

Samsun'da 'Iklimi Degil Kendini Degistir' Etkinligi


Samsun Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi tarafindan Dünya Iklim Degisikligi ile mücadele günleri kapsaminda Cumhuriyet Meydani’nda ’Iklimi Degil Kendini Degistir’ programi düzenlendi.

Programa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Ömer Bolat, Çevre Koruma Kontrol Daire Baskani Ali Tulumen, vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Büyüksehir Belediyesi olarak bütün imkanlari ile iklim degisikligi konusunda öncü olacak faaliyetlerin yürütüldügünü ifade eden Baskan Mustafa Demir, "Iklim Degisikligi Cumhurbaskanimiz ve saygideger esi Emine Erdogan Hanimefendinin önderlik ettigi bir konu. Sadece ülkemizin degil dünyanin da en önemli konusu. Geçtigimiz aylarda Türkiye 2021 yilinda çok büyük afetler ile mücadele etti. Ormanlarimiz yandi. Cigerimiz yandi. Ortalama sicakligin 1.5 derece degisikligi ile dünyanin nasil bir yere yürüdügünü görüyoruz’’ dedi.



“Türkiye’deki tüm belediyelere rol model olan bir sehiriz”

Iklim degisikligiyle ilgili farkindalik çalismalari yapacaklarini belirten Demir, ‘’Ayancik’taki sel, geçmis yillarda yasananlara göre çok daha büyük bir afetti. Büyüksehir Belediyesi olarak ekiplerimizle birlikte kardeslerimizin olduk. Iklim degisikligi konusunun önemine vurgu yapilan bu etkinlik bu açidan da çok önemli. Sehircilik Bakanimiz Murat Kurum’a huzurunuzda tesekkür ediyorum. Sayin Bakanimiz bütün ekibiyle birlikte su anda Iklim Degisikligi konusunda çok güzel çalismalara imza atiyor. Biz de Büyüksehir Belediyeleri arasinda Samsun olarak bütün imkânlarimiz ile sizlerle birlikte bu farkindaligi en iyi biz olusturacagiz. Çünkü biz Ilkadim sehriyiz. Her zaman ilklerin yasandigi ve Türkiye’deki tüm belediyelere rol model olan bir sehiriz" diye konustu.



“Samsun ilkadim sehri”

Paris Iklim Degisikligi Anlasmasi’nin meclisten geçerek yasalastigina dikkat çeken Baskan Mustafa Demir, programda gençlere seslenerek, “Cumhurbaskanimizin Birlesmis Milletler Genel Kurulu’nda yaptigi konusmasinin ana temasini iklim degisikligi olusturuyordu. Su anda Paris Iklim Degisikligi Anlasmasi meclisten geçerek yasalasti. Bu ülkenin gelecegi olan siz gençler ile birlikte ülkemizdeki tüm çalisma alanlarimizda imkan ve kabiliyetlerimizi iklim degisikligi ile mücadelede en üst düzeye çikarip dünyaya bu konuda örnek olacagiz. Samsun ilkadim sehri. Bu alandaki mücadelenin de en iyisini en güçlüsünü yapmak durumundayiz. Sizlere güveniyoruz ve sizleri seviyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA