Nijerya Basini Cumhurbaskani Erdogan'in Ziyaretini Yakindan Izledi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in dün Nijerya'nin baskenti Abuja'ya düzenledigi resmi ziyaret, ülke basini tarafindan yakindan takip edildi.

Nijerya'nin en bilinen basin kuruluslarindan "Daily Trust", "Punch" "Channels TV", ziyarete iliskin haberlerinde, Erdogan'in FETÖ'ye iliskin açiklamalarini "Bana darbe girisiminde bulunan teröristler Nijerya'da" seklinde basliga tasidi.

"Punch" da FETÖ'nün Türkiye'de 2016'da gerçeklesen darbe girisiminin arkasinda oldugunu vurguladi.

"Daily Trust" da iki ülke arasindaki iliskilerin eskiye dayandigini belirterek Türkiye'nin Nijerya'ya terörle mücadelede yardimci olacagi bildirdi.

- Ziyaret "saglam, sicak ve samimi ikili iliskilerin" bir yansimasi

Ülkenin en yaygin haber sitelerinden "Premium Times" da haberinde "Nijerya Devlet Baskani Buhari'den Erdogan'a övgü" basligini kullandi.

Haberde, Buhari'nin, mevkidasi Erdogan'in insani destege ihtiyaci olan milyonlarca mülteciyi barindirmak için ülkesinin sinirlarini açtigi için övgüde bulunduguna yer verildi.

Ayrica, Buhari'nin, Cumhurbaskani Erdogan ile esi Emine Erdogan'in ülkeye 2 günlük ziyaretini Türkiye ile Nijerya arasindaki "saglam, sicak ve samimi ikili iliskilerin" bir yansimasi olarak nitelendirdigine isaret edildi.

Haberlerde, ziyaret kapsaminda iki ülke arasinda savunma sanayi, maden ve enerji gibi birçok alanda anlasmalar yapildigina deginildi.

"The Authority" ve "The Sun" gazeteleri de Emine Erdogan'in baskent Abuja'da Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) açilisini gerçeklestirdigine haberlerinde yer verdi.

Kaynak: AA