KARDERFED Istanbul'da 'Karabük Tanitim Günleri' Düzenleyecek

Karabük Dernekler Federasyonu (KARDERFED) Baskani Cevdet Akay, ziyaret ettigi Belediye Baskani Rafet Vergili’yi Istanbul’da düzenlenecek olan ‘Karabük Tanitim Günleri’ne davet etti.

KARDERFED Istanbul'da 'Karabük Tanitim Günleri' Düzenleyecek
Karabük Dernekler Federasyonu (KARDERFED) Baskani Cevdet Akay, 25-28 Kasim tarihlerinde Istanbul Yenikapi’da düzenlenecek olan "Karabük Tanitim Günleri" programi kapsaminda Karabük’te ziyaretler gerçeklestirdi. Belediye Baskani Rafet Vergili’yi makaminda ziyaret eden Akay, kentin kültürünü, yöresel lezzetlerini ve tarihi degerlerini tanitmak amaciyla gerçeklestirilecek olan ‘Karabük Tanitim Günleri’ne davet etti.

Tanitim günleri için bütün islemlerin tamamlandigini belirten Akay, " Valimizin önderliginde, Karabük Belediyesinin destegiyle Karabükümüzü Yenikapi’da kültürü, sanati, sporu gastronomisi ve turizmi ile tanitmak istiyoruz." dedi.

Tüm Sivil Toplum Kuruluslari Konfederasyonu ve Platformu öncülügünde de 28-31 Ekim tarihlerinde tanitim günlerinin düzenlenecegini aktaran Akay, "29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nin da hemserilerin kucaklasarak kutlayacagi ’TSTK Tanitim Günleri’ne tüm bölgelerden yogun bir katilim istegi bulunuyor. Katilimcilar her il, kültür ve sanat etkinliklerinin yani sira, folklorik ve gastronomik özelliklerini de sergileme firsati bulacak" diye konustu.

Karadeniz, Iç Anadolu, Dogu Anadolu ve Güneydogu Anadolu basta olmak üzere Türkiye’nin yedi cografi bölgesi alanda yerini alirken, etkinlik boyunca konserler, güncel konularla ilgili Yuvarlak Masa toplantilari, sergiler, söylesiler, imza günleri de Istanbullularin begenisine sunulacak.

Akay ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri daha sonra Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse’yi de ziyaret ederek tanitim günlerine davet etti.

Akay’a ziyaretlerde Genel Baskan Yardimcilari Necmi Kandemir, Yunus Tunay, Hilmi Kökçü ve Mevlüt Bodurlar eslik etti.
Kaynak: İHA