Italya'nin Eski Basbakani Berlusconi Rüsvet Davasindan Beraat Etti

Italya’nin eski Basbakani Silvio Berlusconi, küçük yastaki bir kizla cinsel iliskiye girmekle suçlandigi davada bir kisiye yalan söylemesi için rüsvet vermekle yargilandigi davadan beraat etti.

Italya'nin Eski Basbakani Berlusconi Rüsvet Davasindan Beraat Etti
Italya’nin eski Basbakani Silvio Berlusconi, 2013 yilinda 17 yasindaki Fasli gece kulübü dansçisi Karima El Mahroug ile cinsel iliskiye girmekle suçlandigi davada, piyanist Danilo Mariani’ye yalan söylemesi için rüsvet vermekle suçlanmis ve hakkinda rüsvet davasi açilmisti. Bu süreçte saglik problemleri ile mücadele eden 85 yasindaki Berlusconi’nin rüsvet davasinda karara varildi. Italya’nin Toskana bölgesinde yer alan Siena kentindeki mahkemesi tarafindan alinan kararda, eski Baskan Berlusconi’nin hakkinda açilan rüsvet davasindan beraat ettigi ifade edildi. Kararin ardindan Berlusconi’nin Avukati Federico Cecconi yaptigi açiklamada, "Berlusconi ile biraz önce konustum, çok rahatlamis ve memnun" ifadelerini kullandi.

Öte yandan Italya’nin eski Basbakani Berlusconi’nin saglik problemleri nedeniyle hakkinda açilan davalar geçtigimiz yil birkaç kez ertelenmisti. Berlusconi aslen, 17 yasinda Italyan yasalarina göre resit olmayan El Mahroug ile cinsel iliski yasamak için ödeme yapmaktan suçlu bulunmus ve 7 yil hapis cezasina çarptirilmisti. Fakat karar, Berlusconi’nin Mahroug’un yasini bildigine dair bir kanit bulunmadigina karar veren bir temyiz mahkemesi tarafindan 2014 yilinda de degistirilmis, beraat Yargitay tarafindan onanmisti.
Kaynak: İHA