Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Bilinmeyen Bir Hastalik En Az 165 Çocugun Ölümüne Neden Oldu

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde bilinmeyen bir hastalik nedeniyle geçtigimiz Agustos ayinin sonundan bu yana en az 165 çocugun hayatini kaybettigi kaydedildi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Bilinmeyen Bir Hastalik En Az 165 Çocugun Ölümüne Neden Oldu


Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde bilinmeyen bir hastaligin giderek yayilmasi, ülkede çocuk ölümlerine neden oluyor. Yerel basinda yer alan haberlerde, ülkenin güneybatisinda yayilan ve bilinmeyen bir hastalik nedeniyle geçtigimiz Agustos ayinin sonundan bu yana en az 165 çocugun hayatini kaybettigi ifade edildi. Ilk olarak geçtigimiz Agustos ayinda Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin Kwilu eyaletinde yer alan Gungu kasabasinda ortaya çikan hastaligin, 5 yasina kadar olan çocuklari etkiledigi belirtilirken, Kwilu Eyaleti Saglik Baklani Jean-Pierre Basake yaptigi açiklamada, enfekte olan çocuklarin bazilarinin sitma benzeri semptomlar gösterdigini kaydetti.

Basake, "Sitmaya benziyor ve hizli testlerde pozitif çikiyor, fakat sitmanin yani sira bazi çocuklar ise, hakkinda hiçbir sey bilmedigimiz ve anemiye neden olan bir hastalikla mücadele ediyorlar" ifadelerini kullandi. Bakan Basake, Kwilu Saglik Bakanliginin henüz hastaligin kaynagini arastirmaya ve karsi önlemler gelistirmeye yönelik çalismalara baslamadigini belirtti.



Ayrica Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin Mukedi Toplulugu Baskani Alain Nzamba yaptigi basin açiklamasinda, hastaligin Lozo Munene ve Kinzamba köylerinde günlük ortalama 4 çocugun ölümüne neden oldugunu kaydetti.

-IHA-
Kaynak: İHA