Yeni Fiat 500'E 'Yilin Küçük Otomobili' Ödülü Verildi

Yeni ve tamamen elektrikli Fiat 500’ün ödül koleksiyonu büyümeye devam ediyor.

Yeni Fiat 500, bu yil dördüncü kez düzenlenen News UK Motor Ödülleri kapsaminda “Yilin Küçük Otomobili” seçildi.

Tofas'tan yapilan açiklamaya göre, yeni ve tamamen elektrikli Fiat 500’ün ödül koleksiyonu büyümeye devam ediyor.

Çok sayida uluslararasi ödül alan ve Avrupa'nin önde gelen elektrikli sehir otomobili olan 500, bu kez de Ingiltere’de her otomobilin kendi segmentinde en iyi otomobil seçildigi News UK ödülleri kapsaminda “Yilin Küçük Otomobili” ödülüne layik görüldü. News UK unvanina sahip otomotiv gazetecileri ve tüketiciler tarafindan yapilan degerlendirme sonucunda Fiat 500’e verilen ödül, otomobilin Ingiltere’de aldigi 10’uncu ödül oldu.

Pazara sunuldugu Mart 2020'den beri, Fransiz Otomobil Ödülleri’nde “Yesil Otomobil”, Driving Electric’te “Yilin Otomobili ve En Iyi Küçük Elektrikli Otomobil” seçilen 500, ayrica Alman “auto motor und sport” dergisi tarafindan “2020 En Iyi Tasarim” ödülü ile uluslararasi “Red Dot Tasarim Ödülleri”nde “En Iyi Tasarim Konsepti” ödüllerini aldi.

Yeni Fiat 500, Avrupa’da sehir otomobili segmentinde yaklasik yüzde 28'lik pazar payi ile en çok satilan ilk otomobil, 12 ülkede sehir otomobili pazarinda lider ve Italya’da tamamen elektrikli araç pazarinda en çok satilan otomobil oldu.

Ayrica, Avrupa, Israil ve Brezilya lansmanlarindan sonra, ilk küresel, tamamen elektrikli sehir otomobili olma yolunda hizla ilerliyor.
Kaynak: AA