Yatarak Tedavi Gören Hastalara Sanat Dallariyla Rehabilitasyon

Manisa Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesinde, Ergoterapi, Rehabilitasyon ve Terapötik Rekreasyon Birimi tarafindan yatarak tedavi gören hastalara medikal tedavinin yaninda, haftanin 5 gününde alaninda uzman usta ögreticiler tarafindan gastronomi, müzik, ebru sanati, resim, hali dokumaciligi gibi sanat dallariyla da rehabilitasyon süreci uygulaniyor.

Yatarak Tedavi Gören Hastalara Sanat Dallariyla Rehabilitasyon
Manisa Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesi Bashekim Yardimcisi Dr. Oktay Kocabas, Ergoterapi Rehabilitasyon ve Terapötik Rekreasyon birimlerinde hastalarin toplum içerisinde bagimsiz veya en az destekle toplumsal, mesleki, egitimsel ve ailevi rollerini sürdürebilmeleri için gerekli becerilerin kazandirilmasi amaciyla hizmet verildigini söyledi.



"Bu yil 8 bin 68 hastaya hizmet verildi"

Bashekim Yardimcisi Dr. Kocabas, “Ergoterapi Rehabilitasyon ve Terapötik Rekreasyon biriminde bir psikiyatri hemsiremiz, bir psikologumuz, bir ergoterapistimiz bir ergoterapi teknikerimiz ve ayni zamanda halk egitim merkezi tarafindan görevlendirilen alaninda uzman usta ögreticilerimiz hizmet vermektedir. Atölyelerimizde hastalarimiza yönelik gastronomi, spor ve saglikli yasam ve resim atölyelerinde haftanin 5 günü tam zamanli olarak hizmet verilmektedir. Ayni zamanda kütüphane ve sinema salonlarimiz bulunmaktadir. Birimimizde 2021 yili ocak ve agustos aylari arasinda 8 bin 68 hastamiza hizmet verilmistir.” seklinde konustu.



"10 ayri atölyede kurs var"

Birimde 10 ayri atölyede hastalara yönelik çesitli kurslarin var oldugunu kaydeden Bashekim Yardimcisi Dr. Kocabas, “Gastronomi hocamizla yemek yapma, salata, kek yapma, bulasik makinesine yerlestirme, bulasik makinesinden çikarma, firin, ocak aspiratör kullanma, mikser kullanma gibi çesitli evde kendi yapabilecegi faaliyetleri burada, ögreterek bagimsiz bir yasam sürmesini saglamaktayiz. Hastanemizde Halk Egitim Merkezi tarafindan görevlendirilen usta ögreticimiz resim ögretmeni tarafindan bunlar çizilmekte ve hastalarin katilimiyla birlikte renklendirme islemleri yapilmakta. Daha önce servislerimizin duvarlarinda baslayan islemler, rehabilitasyon servisimizde de baslamis ve bu tablo olusmustur. Ve bunda hastalarimiz ve resim ögretmenimizle birlikte devam edecektir” diye konustu.



"Hastalar ’Ebru’ sanatini tercih ediyor"

Kurslarin hepsinin rehabilitasyon alaninda hastalari sosyal olarak daha aktif olarak etkiledigini kaydeden Bashekim Yardimcisi Dr. Kocabas, “Hastalarimiz tarafindan en çok ragbet gören kursumuz ise ebru sanati oldu. Kursumuz, hastalarimizin kendilerini daha iyi hissetmelerini sagliyor. Ayni zamanda, ebru sanatinda tasarim, renk seçimi hastalarimiz tarafindan yapilmakta. Burada görsel zeka dedigimiz, kisa süreli hafiza dedigimiz, bellek fonksiyonlarinin iyilesmesini saglamaktadir” dedi.

Kaynak: İHA