Siirtli Kadinlar Mesleki Egitim Hayalini Belediyenin Açtigi Kursla Gerçeklestiriyor

Kursiyerlerden Kiymet Çekin: 'Bos zamanimi meslek ögrenerek degerlendiriyorum. Ileride bir is yeri açip, para kazanma düsüncesi içindeyim'

Siirt Belediyesinin düzenledigi kurslara katilan kadinlar, mesleki egitim hayallerini gerçeklestiriyor.

Sosyal ve Kültür Isleri Müdürlügünce, Siirt Halk Egitim Merkezi (HEM) is birligiyle kadinlara yönelik açilan mesleki ve teknik beceri ile hobi kurslari yogun ilgi görüyor.

Kadin Yasam Merkezi ile Özbel ve Orhan Dogan Parki Gençlik merkezlerinde 16 alanda ücretsiz açilan kurslara 600'ün üzerinde kadin kayit yaptirdi.

En fazla talep ise dikis-nakis, tel kirma ve ahsap boyama kurslarina oldu.

Siirt Belediyesi Sosyal ve Kültür Isleri Müdürü Murat Özekinci, AA muhabirine, kadinlarin mesleki egitim hayalini gerçeklestirmek için belediye olarak kurslar düzenlediklerini söyledi.

Hafta içi ve hafta sonu belirli saatlerde düzenlenen kurslarda egitimlerin 50 usta ögretici tarafindan verildigini ifade eden Özekinci, sunlari kaydetti:

"Kentte kadinlarin hem meslek ögrenmeleri hem de aile bütçelerine katkida bulunabilmelerini saglamak için 2 ay önce açtigimiz kurslara yogun bir katilim var. Dikis-nakis ve tel kirma kurslari yogun ilgi gördü. Bu kurslarin yani sira yüzme, yabanci dil, isaret dili, robotik kodlama, okuma- yazma, hat sanati, Osmanlica, diksiyon, gitar, piyano, resim, plates, zumba, step, aerobik, halk oyunlari, akil ve zeka oyunlari, bilgisayar, uygulamali tiyatro, baglama, keman, çini islemeciligi ve üniversiteye hazirlik egitimleri de basladi. Desteklerinden dolayi Vali ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu'na tesekkür ediyorum."

Özekinci, ayrica Kur'an-i Kerim kursu da verdiklerini dile getirdi.

- "Kadinlar meslegi hizla ögreniyor"

Kadin Yasam Merkezi Müdürü Bahar Polat da, merkezin kadinlar için çok ideal oldugunu dile getirerek, salgin nedeniyle uzun bir zaman evden çikamayan kadinlarin normallesmeyle kurslara yogun ilgi gösterdigini belirtti.

Polat, "Kadinlar buraya daha çok meslek ögrenmek için geliyor. El sanatlari daha çok ilgilerini çekiyor. Burada tel kirma, ahsap boyamaya ilgi duyan kadinlar ayni zamanda meslegi de hizla ögreniyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Olumlu yansimalarini görebiliyoruz." diye konustu.

Kursiyerlerden Kiymet Çekin, kursa katilmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, "Bos zamanimi meslek ögrenerek degerlendiriyorum. Bir ay gibi kisa bir sürede dikis makinesi kullanmayi ögrendim. Dikis nakis sayesinde evde de çocuklarimin yirtilan elbiselerini dikebiliyorum. Ilerde belki bir is yeri açip para kazanma düsüncesi içindeyim." dedi

Selamet Erdogan da belediye sayesinde mesleki egitim aldigi için çok mutlu oldugunu aktardi.

Kaynak: AA