Otoyol Geçis Köprüsünde Kiris Montajlari Tamamlandi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapimi devam eden Ilimtepe yolu 1.etap çalismalarinda insa edilen otoyol geçis köprüsünde kiris montajlari yapildi.

Otoyol Geçis Köprüsünde Kiris Montajlari Tamamlandi
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapimi devam eden, Körfez Yeni Yali Mahallesinden baslayarak Ilimtepe Mahallesine giden 5,2 kilometrelik yolun 1. etabi kapsaminda insa edilen otoyol geçis köprüsünün kirislerinin montaji yapildi. Toplamda 45 adet kirisin koyuldugu otoyol geçis köprüsü ile Yeni Yali Mahallesi’nden TEM üzerinden geçilerek Yunus Emre Caddesi’ne geçis saglanacak.

Altyapi çalismalari kapsaminda yagmursuyu ve kanalizasyon hatlarinin yenilendigi Ilimtepe yolu 1.etap çalismalari kapsaminda, yolun biten kisimlarinda alt temel plent miks temel serimine baslandi. TEM üzerinden geçisi saglayacak köprüde döseme betonu dökümü yapilacak, döseme betonu dökümü sonrasi üzerine asfalt serimi olacak.

Otoyol geçis köprüsü için 90 adet temel kaziklari çakildi. Proje kapsaminda, bin 120 metre uzunlukta duble yol, 800 metre dere islahi ve geçis menfezleri de yapiliyor.

D-100 Yeni Yali Mahallesinden baslayan yol, Çamlitepe ve Yavuz Sultan Selim Mahallelerinden geçecek. D-100 Karayolu ile Ilimtepe Konutlari arasinda kuzey-güney yönlü baglanti saglayacak dört seritli yolun sonraki etaplarinin da tamamlanmasiyla Kuzey Marmara Otoyolunun Sevindikli çikisinin D-100 Karayolu ile olan baglantilarinin saglanmasi amaçlaniyor.
Kaynak: İHA