Kavak'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandi

Kavak ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla istisare toplantisi düzenlendi.

Yasar Dogu Mahallesi'ndeki Tirit Evi'nde gerçeklestirilen istisare toplantisinda ilk olarak saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Kaymakam Ömer Saygili, burada yaptigi konusmada, vatandas ile devlet arasinda köprü vazifesi gören muhtarlarin, kamu hizmetinin mahallelere ulastirilmasinda önemli bir görev üstlendigini söyledi.

Muhtarlar Günü'nün ilan edilmesinin muhtarlara verilen önemin göstergesi olduguna isaret eden Saygili, "1829 yilindan bu zamana kamu yönetimi anlayisini tasiyarak sevinçte ve hüzünde halkimizin her zaman yaninda ve hizmetinde olan muhtarlarimiz bulundugu mahallede devletimizin tüm kurumlarini temsil eder. Bu vesileyle gerek millet ve gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarimiza hizmetlerinden dolayi sükranlarimi sunar, basari ve esenlikler dilegimle 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularimla kutlarim." diye konustu.

Muhtarlar Dernegi Baskani Kasim Kayhan, burada yaptigi konusmada, 19 Ekim'in Muhtarlar Günü ilan edilmesinden duyduklari memnuniyeti belirterek, programa katilanlara tesekkür etti.

Kaymakam Saygili ve Belediye Baskani Ibrahim Saricaoglu, günün anisina tüm muhtarlar adina Muhtarlar Dernegi Baskani Kayhan'a plaket verdi.

Kaynak: AA