Kahramanmaras'ta Meslek Lisesi Ögrencileri Üreterek Ülke Ekonomisine Katki Sagliyor

Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Kahraman: 'Ilimizdeki 29 bin 341 ögrencimiz ilk 9 ayda 3 milyon 767 bin 82 liralik bir üretim yapmislar. Bu ülkemiz ekonomisine olan bir katkidir. Bu boyutuyla hem emek veren ögretmenlerimize hem de buna destek veren ögrencilerimize tesekkür ediyorum' 'Ögrencilerimizin çalismalarinin yurt disina ihraç edilmesi için tüm çalismalari yapacagiz. Onlarin önünü açacagiz. Bu ögrencilerimiz içinden sanayici, is adami, is veren çikacaktir. Buna inaniyoruz'

TUNAHAN AKGÜN - Kahramanmaras'ta mesleki ve teknik egitim veren liseler, mobilya, iç mekan tasarimi, grafik, fotograf, metal, elektrik-elektronik, insaat, dondurma, tekstil ve bilisim teknolojileri alanlarindaki üretimleriyle ülke ekonomisine katki sagliyor.

AA muhabirinin, Il Milli Egitim Müdürlügünden edindigi bilgiye göre, geçen yil ocak-eylül ayinda 3 milyon 508 bin 591 liralik üretim gerçeklestirilen Kahramanmaras'ta 34 alanda mesleki egitim verilen 61 okulda yaklasik 29 bin 341 lise ögrencisi egitim aliyor.

Ögrenciler bir yandan egitimlerine devam ederken bir yandan da okullarindaki üretimleriyle ülke ekonomisine katkida bulunuyor.

Kentte faaliyet gösteren meslek liselerinde yilin ilk 9 ayindaki üretimden 3 milyon 767 bin 82 lira gelir elde edildi.

- Okullar fabrika gibi çalisiyor

Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Kahraman AA muhabirine, kentte fabrika gibi çalisan okullarin oldugunu belirterek ögrencilerin ekonomiye katki saglamasinin kendilerini mutlu ettigini ifade etti.

11 ilçede bulunan 61 okulda ögrencilerin egitim alirken meslek ögrendigini dile getiren Kahraman, bunun yaninda ögrencilerin kendilerine gelir de sagladigini söyledi.

Kentteki meslek liselerinin üretim kapasitesini artirmaya ve egitim-üretim-istihdam döngüsünü güçlendirmeye çalistiklarini anlatan Kahraman, sunlari kaydetti:

"Kahramanmaras genelinde 11 ilçede 61 mesleki ve teknik lisemiz var. Okullarimizda dondurma, tekstil, mobilya iç mekan tasarimi, grafik ve fotograf, metal, elektrik ve elektronik, insaat ve bilisim teknolojileri alanlarinda ülke ekonomimize ciddi katkilar yapilmakta. Ögrencilerimiz hem kazanmaktalar hem de egitim ve ögretimlerine devam etmekteler. Ilimizdeki 29 bin 341 ögrencimiz ilk 9 ayda 3 milyon 767 bin 82 liralik bir üretim yapmislar. Bu ülkemiz ekonomisine olan bir katkidir. Bu boyutuyla hem emek veren ögretmenlerimize hem de buna destek veren ögrencilerimize tesekkür ediyorum. Bu yeter mi? Elbette yetmez. Salgin dönemi dolayisiyla gerileyen ve askiya alinan bir süreç. Ister istemez buradaki üretimi biraz kisitladi. Salgin sürecinin bitmesiyle birlikte insallah daha da artar. Bir sekilde üretime devam edecekler. Hem ülke ekonomimize katkilari devam edecek hem de ögrencilerimizin egitim ve ögretimleri devam edecek."

Kahraman, okullari ziyaret ettiklerinde ögrencilerin el emegi göz nuru ürünlerini gördükçe idareciler olarak gururlandiklarini belirtti.

- Ürünlerin ihracati için destek

Ögrencilerin emeginin daha fazla deger görmesi için çalisma yaptiklarini ifade eden Kahraman, "Biz yöneticilere düsen görev ögrencilerimizin emeklerinin degerlendirilmesi ve karsilik bulmasi için çalismalar yürütüyoruz. Bunlarin en basinda da ögrencilerimizin çalismalarinin yurt disina ihraç edilmesi için tüm çalismalari yapacagiz. Onlarin önünü açacagiz. Bu ögrencilerimiz içinden sanayici, is adami, is veren çikacaktir. Buna inaniyoruz. Burada bir ögrencimizin ufkunun vizyonunun bu vesileyle açilmis olmasi hem il genelimize hem de ülke geneli olarak ekonomimize katki saglayacaktir. Bu da bizler için gurur vesilesi olacaktir." diye konustu.

Kaynak: AA