Irkçi Saldiri Dendi Kavganin Sebebi Baska Çikti

Güneydogu’da taninan yerel sanatçilardan Erdal Erdogan’a Gaziantep’te bir dügünde yapilan ve sosyal medyada ’’irkçi saldiri’’ yorumlarina neden olan tekmeli saldirinin sebebinin istek parça oldugu ortaya çikti.

Irkçi Saldiri Dendi Kavganin Sebebi Baska Çikti
Gaziantep’’in Islahiye ilçesinde düzenlenen bir dügünün son bölümünde Kürt yerel sanatçi Erdal Erdogan’a aniden yumruklu ve tekmeli saldiri gerçeklestirilmesi, sosyal medyada "irkçi saldiri" yorumlarina neden olmustu. Erdogan’in sosyal medya hesabindan canli yayinlanan dügündeki o anlara ait görüntü hizla yayilarak, yapilan saldiri tepki görmüstü.

Gaziantep Valiliginden yapilan açiklamada saldirinin istek parça nedeniyle yasandigi belirtilerek, ’’Bazi sosyal medya mecralarinda Ilimiz Islahiye ilçesinde bir dügünde bir sahsin saz çaldigi esnada baska bir sahis tarafindan darp edildigi görüntüler paylasilmistir. Irkçi saldiri seklinde yapilan paylasimlar üzerine konuyla ilgili açiklama yapilmasi ihtiyaci dogmustur. 18 Ekim 2021 tarihinde Islahiye ilçesi Atatürk Mahallesi Kanaat Dügün Salonunda meydana gelen olayda; Erdal Erdogan,salonda müzisyenlik yaptigi esnada dügün sahibinin akrabasi olan H.K yanina gelerek kendisinden bir parça çalmasini istemistir. Erdal Erdogan’in istek parçayi biraz sonra çalacagini söylemesi üzerine H.K tarafindan darp edilerek sazi kirilmistir.Olay yerinde bulunan polis ekipleri olaya müdahale ederek büyümesini önlemistir. Olayin ardindan inceleme baslatilmis olup, adli süreç devam etmektedir. Dügün 17.00’da baslamis, olayin meydana geldigi 22.30’a kadar geçen sürede Kürtçe müzik çalinmis ve söylenmistir. Bu minvalde olayin Kürtçe müzikten kaynaklanan irkçi bir saldiri olduguna dair yapilan art niyetli paylasimlar gerçegi yansitmamaktadir" denildi.

Öte yandan dügün ile ilgili 57 dakikalik görüntüler de ortaya çikarken, kayitlarda ise dügünün Kürt geleneklerine göre düzenlendigi ve birçok Kürtçe sarkinin seslendirildigi görüldü.

Kaynak: İHA