Içisleri Bakani Soylu Ve Beraberindeki Heyet Anitkabir'i Ziyaret Etti

Içisleri Bakani Süleyman Soylu ve beraberindekiler, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla Anitkabir'i ziyaret etti.

Içisleri Bakani Soylu, Bakan Yardimcisi Muhterem Ince, Ankara Valisi Vasip Sahin ve beraberindeki muhtarlar, Aslanli Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi.

Bakan Soylu'nun mozoleye çelenk birakmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Daha sonra Misak-i Milli Kulesi'ne geçen Soylu, Anitkabir Özel Defteri'ni imzaladi. Içisleri Bakani Soylu, deftere sunlari yazdi:

"Aziz Atatürk, iki asra yaklasan mazisiyle kadim devlet gelenegimizin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmis muhtarlik müessesesinin bugünkü temsilcileriyle birlikte, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle huzurlarinizda bulunuyoruz. Sahsinizin 'demokrasinin temel tasi' olarak kabul ettiginiz muhtarlarimizin, toplumsal hayatimizdaki islevi, degisimin ve dönüsümün daha önce hiç olmadigi kadar hizli yasandigi 21. yüzyilda da artarak devam etmektedir. Bu noktadan hareketle, Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde, bugün itibariyla 50 bin 285 kisilik bu kurumun hizmet kalitesini ve etkinliklerini arttirmak, ihtiyaç duyduklari her türlü imkan ve kabiliyeti saglamak için, özlük haklarindan kurumsallasmaya, dijital altyapidan sosyal imkanlara kadar pek çok konuda güçlü adimlar atiyoruz.

Muhtarlarimizin vatan müdafaasinda her zaman ön saflarda yer aldigini ve bu vatan için gözünü kirpmadan neleri feda edebilecegini, muhakkak en iyi sekilde siz ve silah arkadaslariniz bilmektedir. Müsterih olunuz ki ayni ruh 15 Temmuz'da da temerküz etmis, muhtarlarimiz vatan müdafaasi için tekrar destan yazmislardir. Bu vesileyle kiymetli muhtarlarimizin 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik ediyor hem sizleri hem de ebediyete intikal etmis tüm muhtarlarimizi ve aziz sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum."

Kaynak: AA