Hem Elma Gibi, Hem De Bekletilerek Tüketiliyor

Saricakaya’da yetistirilen cennet hurmasi, ’çikolata’ diye anilan çesidi ile elma gibi isirilarak yenebilirken, yumusamasi beklenerek de tüketilebiliyor.

Hem Elma Gibi, Hem De Bekletilerek Tüketiliyor
Sicak iklim kosullarini seven cennet hurmasi, Eskisehir’in Akdeniz iklimiyle ünlü ilçesi Saricakaya’da da yetisiyor ve Eskisehir pazarinda yerini aliyor. Yumusamasi beklenerek tüketilen cennet hurmasinin yani sira, ’çikolata’ diye anilan çesidi ise elma gibi yenebiliyor.

"Cennet hurmasinin iki çesidi var"

Eskisehir’in Saricakaya ilçesinde sebze ve meyve yetistiriciligi yapan Muharrem Ertugrul, cennet hurmasinin pazarlarda yerini aldigini söyledi.

Kilosu 7 TL’den satilan cennet hurmasi hakkinda bilgi veren üretici Ertugrul, "Biz bunu Saricakaya’da yetistiriyoruz. Sicak iklimi seviyor ve yilin bu zamanlarinda hasadi yapiliyor. Bu meyvenin iki çesidini vatandaslara sunuyoruz. Bunlardan birisi klasik cennet hurmasi; bu bekletilir ve yumusadiktan sonra tüketilir. Digeri ise ’çikolata’ diye geçiyor. Bu çesidini direkt bir elma gibi isirarak tüketebilirsiniz. Aralarinda gözle görülür bir fark olmamasinin yani sira bir fiyat farki da yok, ikisinin kilosu da 7 TL’ye satiliyor" diye konustu.

Kaynak: İHA