Haiti'de Sendikalar Güvenlik Sorununa Dikkati Çekmek Için Greve Gitti

Haiti’de sendikalar, 17 misyonerin kaçirilmasinin ardindan ülkedeki güvenlik sorununa dikkati çekmek için grev yapti.

Baskent Port-au-Prince’de düzenlenen grev nedeniyle is yerleri kepenk kapatti, toplu ulasim durdu ve okullarda egitime ara verildi.

Greve katilan taksi sürücüsü Jean-Louis Abaki, "Yetkilileri harekete geçmeye çagiriyoruz." dedi.

Abaki, "Basbakan Ariel Henry ve Emniyet Genel Müdürü Leon Charles, görevlerinde kalmak istiyorsa halkin güvenligi saglamak zorunda." ifadesini kullandi.

Ohio merkezli kurulus Christian Aid Ministries, 16 Amerikali ve bir Kanadali misyonerin, Haiti'de bir yetimhane insa ettikten sonra cumartesi ABD'ye dönerken kaçirildigini bildirmisti.

Son dönemde Haiti'de çetelerin adam kaçirma hadiselerinde ciddi artis yasandigi vurgulanirken, yetkililere göre, çeteler birkaç yüz dolardan 1 milyon dolara kadar degisen fidye talep ediyor.

Haiti'deki Birlesmis Milletler Entegre Ofisi tarafindan geçen ay yayimlanan rapora göre, bu yilin ocak-agustos döneminde Haiti Ulusal Polisine en az 328 kaçirma olayi bildirildi. Bu sayi, 2020'nin tamaminda 234'tü.

Beyaz Saray, ABD Baskani Joe Biden'in Haiti'de bir çete tarafindan kaçirilan ve aralarinda çocuklarin da bulundugu misyonerlerin kurtarilmasi için yürütülen çalismalari yakindan takip ettigini duyurmustu.

Kaynak: AA