Gültak'tan 'Nakliyeciler Sitesi' Için Destek

Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, yasayla İçel Büyüksehir Belediyesine geçen Huzurkent Nacarli’da bulunan Akdeniz Belediyesine ait 94 dönümlük araziyle ilgili davaci olmayacaklarini belirterek, yeni ‘nakliyeciler sitesi’ yapilmasi ve Huzurkent’in mezarlik sorununun çözümü için Cumhur Ittifaki olarak Büyüksehir Belediyesinin önünü açacaklarini söyledi.

Gültak'tan 'Nakliyeciler Sitesi' Için Destek
İçel Büyüksehir Belediyesinin Ekim Ayi Ikinci Birlesiminde, ’Akdeniz Belediyesine bagli Nacarli Mahallesi’nde bulunan çesitli ada ve parsellerin mevcut kullanim alanlarinin ’ticaret alani, sosyal tesis alani ve park alani’ olarak degistirilmesi ve yine bölge halkinin ihtiyaçlari dogrultusunda plan degisikligi içerisinde ’mezarlik alani’ ayrilmasina iliskin plan degisikligi ile Karacailyas sinirlari içerisinde yer alan Nakliyeciler Sitesi esrafina daha refah, saglikli ve daha verimli bir çalisma alani olusturulmasi’ konusu gündeme geldi. Gündem maddesi üzerine söz alan Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, “Akdeniz Belediyesi ile önceki İçel Büyüksehir Belediyesi yönetiminin davalik oldugu bir bölge. Dava nedeni, Huzurkent Belediyesinden alinan karara istinaden burasi Akdeniz Belediyesine verilmis. 94 dönüm küsürlük bir yer. Davada, Akdeniz Belediyesi yerel mahkemeyi kazanmis, Antalya Bölge Idare Mahkemesi’ni kaybetmis. Yargitay’da da ayni gerekçe ile kaybetmis. Büyüksehir kanunlari ve intikal esnasinda yapilmis olan yanlisliktan kaynakli” dedi.

“Nakliyeciler sitesi esnafi ve Huzurkentlilerin mezarlik sorununun çözümü için dava açmiyoruz”

Baskan Gültak, “Yani aslinda burasi ‘hal’ imari oldugu için altyapi, hal, ulasim, kati atik, yolcu vesaire devredilirken Büyüksehir Belediyesine devredilmesi gerekirdi. Dolayisiyla burayi davayi kazanmanizin hukuksal nedeni, imarda ‘hal’ olarak gözükmesidir. Eger imarda burasi hal olarak isaretlenmeseydi Büyüksehir nezdinde dava kaybedilmis olacakti ve dava konusu 94 dönüm arazi Akdeniz Belediyesinin, yani Akdeniz halkinin olacakti” diye konustu.

CHP’li bir meclis üyesinin, Akdeniz Belediye Meclisi’nde konuyu gündeme getirdigine ve ayni üyenin, ‘Buranin bir kismini mezarlik, diger kismini da nakliyeciler sitesi yapmayi düsünüyoruz’ dedigini aktaran Gültak, söyle devam etti; "Bana, ‘dava hakkiniz var, açacak misiniz?’ diye sordu. Dogru, dava açma hakkimiz var. Çünkü burasinin hal imari var. Imarini degistirdigimizde gayrimenkulün el degistirme ihtimali yüksek. Ben de su cevabi verdim; ‘yillarin nakliyeciler sitesinin problemleri varken, biz nasil dava açariz? Huzurkent’te mezar sikintisi varken biz dava açamayiz. Dolayisiyla Cumhur Ittifaki toplantilarinda da bize bu konu soruldu. Dedik, buradaki niyet çok güzel ve kamu yararini ilgilendiren bir niyet. Dolayisiyla Cumhur Ittifaki’nin destegiyle bu imar karari geçiyor. Akdeniz Belediye Baskani, belediyemizin idaresinin basi olarak bu konuda hukuksal bir seye basvurmayacagimi söylemek isterim. Dolayisiyla insallah sizin uygulamalarinizla da Cumhur Ittifaki’nin da destegiyle ’Nakliyeciler Sitesi’nin yillardir devam eden sorunu, ayrica Huzurkent’in de mezarlik sorunu çözülecek.”
Kaynak: İHA