Finike'de Muhtarlar Günü Törenle Kutlandi

Finike’de Muhtarlar Günü törenle kutlandi.

Finike'de Muhtarlar Günü Törenle Kutlandi
19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Finike Atatürk Parki’nda çelenk sunma töreni düzenlendi.

Törene, Finike Kaymakami Zafer Sag, Finike Cumhuriyet Bassavcisi Emre Kaya, Finike Belediye Baskani Mustafa Geyikçi, Finike Ilçe Emniyet Müdürü Ethem YER, Finike Ilçe Jandarma Komutani Murat Kemal Karayaka, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Atatürk anitina çelenk sunulmasiyla baslayan program, sehitlere saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin okunmasi ile devam etti. Program Gökbük Mahallesi Muhtari Iskender Altinok’un günün anlam ve önemini belirten konusmasindan sonra belediye sosyal tesislerinde kahvaltiya geçildi.

Kahvaltinin ardindan muhtarlara hitap eden Kaymakam Zafer Sag, “Tarihi ve köklü bir kurum olan muhtarlik teskilati, demokrasi zincirinin ilk halkasi olmakla birlikte yerel demokrasinin en eski örnegini temsil etmektedir. Bu yönüyle de köyde ve mahallede halk ile devlet arasinda bir köprü vazifesi gören muhtarlik teskilati hem hüzünde hem de sevinçte daima halkimizin yaninda yer alan ve hizmetinde olan bir kurum olma özelligine sahiptir. Milletimiz tarafindan seçilerek görev basina gelen muhtarlarimiz, vatandaslarimiz için yürüttügümüz çalismalarda bizlerin en yakin çalisma arkadaslarimizdir. Bu vesile ile tüm muhtarlarimizin 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, çalismalarinda basarilar dilerim" dedi.

Kaynak: İHA