Edenred'den 400 Restorana Android POS Cihazi Destegi

Edenred Türkiye Üst Yöneticisi Selçuk Boztepe: 'Cihazlarimiz sayesinde biz aslinda bu isletmelere teknolojiyi hediye ediyor, isletmelerin böylece mobil ödeme alabilmelerine bir nebze de olsa destek olmayi amaçliyoruz'.

Edenred, salgin sürecinde zorlanan küçük isletmelere yeni nesil yazar kasa POS cihazi Android POS hediye ederek onlarin tasarruf ve kolaylik saglamasini hedefliyor.

Edenred'in açiklamasina göre, sirket, Kovid-19'un hemen basinda hayata geçirdigi "Her Zamankinden Daha Fazla" isimli yardim fonu araciligiyla faaliyet gösterdigi 46 ülkedeki siki karantina tedbirlerinden dogrudan etkilenen üye restoranlari, Edenred çalisanlarini ve müsterilerini destekliyor.

Dünya çapinda yürüttügü birçok kurumsal sosyal sorumluluk projesinin haricinde tamamen salginin neden oldugu etkilere yönelik olusturulan bu fon araciligiyla simdiye kadar 3 kitada 70 girisimi destekleyen sirket, Türkiye'de 400 restorana içerisinde Android yazilim bulunan, yeni nesil POS cihazlari hediye etti.

Android POS'lar sayesinde bu restoranlarin tek bir cihazla müsterilerinden aldiklari mobil temassiz ödeme talebi basta olmak üzere yeni nesil tüm ödeme seçeneklerine cevap verebilir hale gelmesi bekleniyor. Edenred teknolojinin yardimiyla isletmelerin rakipleri arasindan siyrilmalarina ve müsterileri tarafindan tercih sebebi olmalarina katkida bulunabilmeyi hedefliyor.

- "Sürdürülebilir basari için çagin gerekliliklerine uyum sart"

Açiklamada konuya iliskin görüsleri yer alan Edenred Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Selçuk Boztepe, tüm dünyada dijitallesmenin basrolde oldugu günlerden geçtiklerini belirterek, salginla birlikte bugüne kadar yapmamis olsa da pek çok kullanicinin artik mobil ödeme yöntemini tercih etmeye basladigini bildirdi.

Gelecek dönemde yeni teknolojilere olan talebin daha da artacagini ve dijitallesmenin hizla devam edecegini kaydeden Boztepe, su açiklamalarda bulundu:

"Isletmelerin de bu bakis açisiyla online siparis, mobil ödeme ve yeni nesil ödeme seçenekleri gibi konulara daha fazla yatirim yapmalari gerekiyor. Bu alanlarda çagin gerekliliklerini saglayan, teknolojinin sunduklarindan yararlanan isletmelerin rakiplerinden ayrilarak tüketici nezdinde sürdürülebilir bir basari yakalayacagini düsünüyoruz. Bu kapsamda Ticket Restaurant yemek karti üyesi 400 isletmeye hediye ettigimiz yüksek güvenlik standartlarina sahip Android POS cihazlarimiz sayesinde biz aslinda bu isletmelere teknolojiyi hediye ediyor, isletmelerin böylece mobil ödeme alabilmelerine bir nebze de olsa destek olmayi amaçliyoruz. Android POS cihazlarimiz sayesinde üye restoranlarimiz, hem yazar kasa hem de ayri bir ödeme kaydedici cihaz alma masrafindan kurtuluyor."

Boztepe, restoranlarin, tek cihazla yeni nesil tüm ödeme seçeneklerine cevap verebilir hale geldigini belirterek, diger cihazlara göre çok daha hafif olan Android POS'un hem paket servis hizmetinde hem de restoranlarda rahatça kullanilabildigini aktardi.
Kaynak: AA