Çerkezköy'de Yabancilara Yönelik 'Uyum Bulusmalari' Toplantisi Düzenlendi

Toplantida yabancilara, egitim, saglik, is piyasasina erisim, afet farkindaligi konularinda bilgiler aktarildi.

Çerközköy ilçesinde, Tekirdag'da yasayan yabancilara yönelik "Uyum Bulusmalari" toplantisi gerçeklestirildi.

Göç Idaresi Genel Müdürlügü ve Uluslararasi Göç Örgütü isbirliginde hazirlanan "Yerelde Uyum Bulusmalari Programi", Çerkezköy Kaymakamligi ev sahipliginde Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Toplantida yabancilara, egitim, saglik, is piyasasina erisim, afet farkindaligi konularinda bilgiler aktarildi.

Il Göç Idaresi Müdürlügünden Sorumlu Vali Yardimcisi Vekili Harun Kaya, burada yaptigi konusmada, Tekirdag'in Istanbul'a yakin olmasindan kaynaklanan göç baskisi yasadigini söyledi.

Problemlerin çözümü konusundaki adim atabilme kabiliyetlerinin çok yüksek oldugunu vurgulayan Kaya, sunlari kaydetti:

"Dünya büyük bir göç ordusuyla karsi karsiya. Dünyanin neresine giderseniz gidin bu sikintilarin yasandigini görüyorsunuz. Bu topraklarda Anadolu cografyasinda Selçuklu'nun Osmanli'nin torunlari gelen herkese, ülkesinde bulunan herkese mazlum ve gariban gördügü herkese kucak açan bu millet, sofrasindaki ekmegi paylasmaktan çekinmedi. Bugün bizim göç politikalari üzerinden söyleyebilecegimiz en dogru sey belki o anlara baktigimiz zaman dünya üzerinde yasanmakta olan bu göç hareketliliginin ülkemiz adina, bizim adimiza bu yurtta bu vatan üzerinde yasanan kisminda bizim nasil bir imtihan verdigimizle alakali. Ben 81 vilayetin her noktasinda gelen misafirlere kapisini açan, sofrasini, isyerini açan ve onlari bir kardes gibi bu ülkenin bir ferdi gibi onlarla ilgilenen tüm vatandaslarimiza sükranlarimi arz ediyorum."

Çerkezköy Kaymakami Murat Duru da il genelindeki en çok göçmenin Çerkezköy’de yasadigina vurgu yaparak, "Toplantinin Çerkezköy’de yapilmasinin nedeni yaklasik 5 bin 900 göçmen vatandasimizin ilçemizde yasiyor olmasi. Özellikle ilçe bazinda da Çerkezköy'ün seçilme nedeni de bu. Biz de ev sahipligi yapmaktan dolayi belediye baskanimizla beraber mutlu oldugumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.

Uluslararasi Göç Örgütü Proje Koordinatörü Kemal Pehlivanli da toplantinin sonunda 5 bin göçmene ulasmayi hedeflediklerini belirterek, "Bu maksatla programa bölgesel olarak Tekirdag'dan baslayip Edirne, Kirklareli seklinde Trakya'da uygulayacagiz." dedi.

Tekirdag Il Göç Idaresi Müdürü Ömer Gümüs de "Yerel Uyum Bulusmalari"nin Trakya'da ilk oldugunu ifade ederek, hayirli olmasini diledi.

Programa, Çerkezköy Belediye Baskani Vahap Akay, Çerkezköy Ilçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Ilçe Jandarma Komutani Serkan Engin, Çerkezköy Birlesik Türkmenler Dernegi Baskani Nurettin Yazar, dernek baskanlari ve göçmenler de katildi.

Kaynak: AA