'Bir Parça Da Senden Olsun' Projesiyle 75 Genç Kizin Çeyizini Dizdi

Evlilik hazirligi yapan maddi durumu yetersiz 75 kizi hayallerine kavusturan Kur'an kursu ögreticisi Nazli Pektas Yildirim: 'Kizlarim ile beraber çarsi pazar demeden gidiyoruz ve kendilerinin ihtiyaçlarini liste halinde alip kursumuzda çeyiz diziyoruz'.

ORHAN PEHLÜL - Adiyaman Mehmet Kirçali Camisi Kiz Kur'an Kursu Ögreticisi Nazli Pektas Yildirim, 2 yil önce baslattigi "Bir Parça da Senden Olsun" projesiyle evlilige hazirlanan 75 kizin çeyizini dizdi.

Il Müftülügüne bagli Mehmet Kirçali Camisi Kiz Kur'an Kursunda görevli Nazli Pektas Yildirim, hayirseverlerin destegiyle kentte maddi durumu yeterli olmayan dügün yapacak genç kizlarla görüsüp gençlere umut oluyor.

Nazli Pektas Yildirim, AA muhabirine, maddi durumu iyi olmadigi için dügün yaparken sikinti yasayan gençleri görünce çözüm üretmeye çalistigini ifade etti.

Bu kapsamda 2019 yilinda "Bir Parça da Senden Olsun" projesini hayata geçirdigini anlatan Yildirim, hayirseverlerin destegiyle genç kizlarin çeyizlerini hazirlamaya basladiklarini söyledi.

Yildirim, 2 yil içerisinde 75 genç kizin çeyizini hazirladiklarini belirterek, sunlari söyledi:

"Hayirseverlerimiz ve kursa gelen kadinlarimiz, sag olsunlar bizlere destek veriyorlar. Hayirseverlerin desteklerinin yani sira ev kadinlarimiz da kendi isledigi lifleri, kullanmadiklari küçük el aletlerini toplayip kizlarimiz için hazirliyoruz. Bu hafta Büsra gelinimizin çeyizini diziyoruz. Büsra bizim 75. gelinimiz olacak. Bundan sonra da ayni hiz ve askla devam edecegiz."

Çalismalar kapsaminda çeyizi hazirlanacak kizin ilk önce ihtiyaçlarini listelediklerini aktaran Yildirim, "Kizlarimla beraber çarsi pazar demeden gidiyoruz ve kendilerinin ihtiyaçlarini liste halinde alip kursumuzda çeyiz diziyoruz. Allah hayri yapan hayirseverlerimizden, bize katki sunan herkesten razi olsun." diye konustu.

- Gelinler de hayirseverler de duaci

Gelinlerden Seyda Gül Aslan, çeyiz hazirligi için Nazli Yildirim ile iletisime geçtigini söyledi.

Alisveris için birlikte magazaya geldiklerini kaydeden Aslan, "Çeyizimde bazi eksiklikler vardi, ben de hocamla iletisime geçtim. Allah razi olsun, bana yardimci oldu. Burada eksikliklerimi tamamladik. Emegi geçen herkese tesekkür ederim." diye konustu.

Hayirseverlerden Gülizar Keles de projeye imkanlari dahilinde katki sunmak istedigini bildirerek, "Allah razi olsun tüm hayirseverlerden ve hocamizdan. Kizlarin çeyizleri tamamlaniyor, emegi geçen herkese tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.

- "Yüzleri güldürüyor"

Il Müftüsü Mehmet Tasçi da Diyanet Isleri Baskanligi ve Il Müftülügü olarak vatandaslarin her türlü ihtiyaçlarini karsilamak için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Nazli hocanin projesiyle insanlarin yüzünün güldürüldügünü belirten Tasçi, söyle devam etti:

"Ecdadimiz genç kizlarin çeyizlerini hazirlamak için vakiflar kurmuslar, hocamiz da ecdadimizin bir mirasçisi gibi 2 yil içerisinde 75 evlenme adayi genç kizimizin çeyiz ihtiyaçlarini tedarik etmis ve yerine ulastirmistir. Onlarin bir nebze de olsa sevinçlerine ve mutluluklarina ortak olmustur. Hocamizin projeleri takdire sayan, kendisine yaptigi hayirlar ve hayra köprü görevi gördügü için tesekkür ederim."
Kaynak: AA