Baskan Esen Açiklamasi 'Muhtarlarimiz Ile Uyum Içinde Çalisiyoruz'

Konyaalti ilçesinin muhtarlari ile HayatPark’ta bir araya gelen Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, “Yurttaslarimiza en iyi hizmeti sunmak için ilçemiz muhtarlari ile uyum içerisinde çalisiyoruz” dedi.

Baskan Esen Açiklamasi 'Muhtarlarimiz Ile Uyum Içinde Çalisiyoruz'
Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen ve Konyaalti Kaymakami Kamil Köten, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisi ile Konyaalti mahalle muhtarlariyla HayatPark’ta bir araya geldi. Toplantida kisa bir konusma yapan Baskan Esen, muhtarlarin demokrasinin olmazsa olmazi oldugunu vurguladi. Muhtarlarin, yerel yönetimlerin mahallelerdeki gözü kulagi oldugunu dile getiren Esen, “Kentimize ve yurttaslarimiza yönelik çalismalarda muhtarlarimizla uyum ve birlik içerisinde çalisiyoruz. Amacimiz, yurttaslarimiza en iyi sekilde hizmet vermektir” seklinde konustu.



“Konyaalti’nda en iyisi için çalisiyoruz”

Pandemiden önce muhtarlarla sik sik bir araya geldiklerini ifade eden Baskan Esen, yapilan toplantilarla mahallelerdeki ihtiyaçlari, sorunlari ve önerileri dinleyerek, birlikte çözüm aradiklarini ifade etti.

Pandemi döneminde de muhtarlarla irtibat halinde olduklarini dile getiren Esen, “ Pandemi döneminde muhtarlara verilen görevlerin basari ile sonuçlandigini gördük. Bizler de muhtarlarimiz ile birlikte ayni görevin içerisinde, bir ucunda da Kaymakami’miz Kamil Köten önderliginde çalismalarimizi beraber yürüttük. Çok sükür belli bir oranda asi düzeyine ulasildi. Asi olan yurttaslarimizin orani yükseldikçe insallah artik bu konu gündemimizin ilk sirasindan ikinci, belki de üçüncü sirasina düsecek. Bugün Muhtarlar Günü vesilesi ile bir araya geldik. Sizleri gördügümde büyük memnuniyet duyuyorum. Simdi hepinizi bir arada görünce daha da mutlu oldum. Muhtarlar Günü’nüz kutlu olsun. Hepinize görevinizde basarilar diliyorum” dedi.



“Vatandaslarimizin memnuniyeti önemli”

Muhtarlarin yerel anlamda devleti ve devlet kurumlarini temsil ettigini belirten Konyaalti Kaymakam’i Kamil Köten, muhtarlarin Konyaalti’nda basarili bir yönetim sergiledigini ifade etti.

Konyaalti Mahalle muhtarlari ile uyumlu çalistiklarini belirten Köten, “Mahallelerimizde bizleri ve devletimizi sizler temsil ediyorsunuz. Sizlerle uyumlu çalismak bizleri her zaman mutlu etmistir. Sizlerle birlikte Konyaalti’mizda basarili ve huzurlu bir yönetim sergilendigini görüyorum. Vatandaslarimiza memnuniyeti en üst seviyede kazandirmaya çalisiyoruz. Bu vesile ile Muhtarlar Günü’nüzü kutluyorum” diye konustu.



“Muhtarliklar demokrasinin ilk basamagidir”

Muhtarligin Osmanli döneminden bu yana devlet ve millet arasinda köprü oldugunu söyleyen Hurma Mahalle Muhtari ve Konyaalti Muhtarlar Dernegi Baskani Faruk Kildiran, “Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk muhtarlara çok büyük önem vermistir. Ayni zamanda ‘muhtarliklar demokrasinin ilk basamagidir’ diyerek o dönem çok önem verdigini göstermistir. Pandeminin ilk gününden bu güne kadar, muhtarliklarimiz kamu kurum ve kuruluslari ile birlikte hareket ederek çalismalarini sürdürmüstür” seklinde konustu.

Kaynak: İHA