Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi 'Bugün Itibariyle Tüm Siniflari Kapali Olan Hiçbir Okulumuz Bulunmamaktadir'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, “Bugün itibariyle tüm siniflari kapali olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadir” dedi.

Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi 'Bugün Itibariyle Tüm Siniflari Kapali Olan Hiçbir Okulumuz Bulunmamaktadir'
Bir süredir restorasyon çalismalari ve yeni bina, derslik yapimi devam eden Haydarpasa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yeni binasinin açilisina Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen katildi.

Açilista konusma yapan Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, “Bugün itibariyle tüm siniflari kapali olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadir. 71 bin 320 okulumuzda 850 bin derslik, yani bir milyona yakin derslik vardir. Bugün itibariyle bu dersliklerden 4 bin 25 tanesi yüz yüze egitime ara vermistir. Yani oran yüzde birin çok çok altindadir. Pazartesi günü bu siniflarimizdan 2 bin 147’si egitime devam edecektir” dedi.

Bir süredir restorasyon çalismalari ve yeni bina ile derslik yapimi devam eden Haydarpasa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapilan yeni binasinin açilisi bugün gerçeklesti. Açilisa Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Üsküdar Kaymakami Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen ile ögrenciler katildi.

Açilis konusmasi öncesi ögrencilerin müzikli söleni dinletisinin ardindan, Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ile Istanbul Valisi Ali Yerlikaya kürsü konusmasi gerçeklestirdi.

“Dersliklerden 4 bin 25 tanesi yüz yüze egitime ara vermistir”

Programda konusma gerçeklestiren Bakan Mahmut Özer, “Egitim, bir ülkenin insasinda beseri sermayesinin yetismesinde en önemli unsurdur. Dolayisiyla açilmasi gereken ilk, kapatilmasi gereken en son yerlerdir. Okullarin açik olmasi sadece bir egitim meselesi degildir. Ayni zamanda bir milli güvenlik meselesidir. Bir buçuk yillik arada, okullarin kapanmasindan en fazla olumsuz etkilenen, en dezavantaji kesimlerdir. Biz egitimde firsat esitligini merkeze koyacaksak mutlaka tüm önlemleri alarak egitime yüz yüze devam etmek durumundayiz. Türkiye’nin egitim sistemi devasa bir egitim sistemidir. 18 milyon ögrencisi, 1.2 milyon ögretmeni, 100 binin üzerinde çalisaniyla yaklasik yirmi milyonluk kitleyi dolayli olarak da tüm Türkiye’nin tamamini etkileyen bir sisteme sahiptir. Milli Egitim Bakanligi kapasitesi Türkiye’nin örneklemi degil evrenidir. Onun için Covid sürecinde Türkiye’nin normallesmesi için, mutlaka egitim sisteminin normallesmesi gerekmektedir. Dolayisiyla baslangiçtaki kararligimizin arkasinda olmaya devam ediyoruz. Bizim 57 bin 108’i devlet okulu olmak üzere sistemimizde 71 bin 320 tane okulumuz var. Altinci haftayi tamamladik. Bugün itibariyle tüm siniflari kapali olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadir. 71 bin 320 okulumuzda 850 bin derslik, yani bir milyona yakin derslik vardir. Bugün itibariyle bu dersliklerden 4 bin 25 tanesi yüz yüze egitime ara vermistir. Yani oran yüzde birin çok çok altindadir. Ve ilginç olani, Cumartesi günü 4 bin 25 sinifimizdan bin 132’si, Pazar günü de bin 15’inin karantina süresi dolmaktadir. Dolayisiyla Pazartesi günü bu siniflarimizdan 2 bin 147’si egitime devam edecektir. Yani sistemin merkezi, okullarin açik kalmasi esasi üzerine yürümektedir. Ve bu kararliligimizi sonuna kadar devam edecegiz” dedi.



“14 binamizin 5’i yikildi, tekrar yapildi”

Programda konusan Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Haydarpasa Mesleki Teknik Anadolu Lisemiz, Istanbul’umuzun en köklü egitim kurumlarindan birisi. 1959’da Haydarpasa Sanat Enstitüsü olarak egitime basladi, ve bugün egitime yeni çehresiyle, yeniden yapilandirmasiyla çok farkli bir anlam kazandi. Bu köklü egitim kurumu altmis iki yildan beri Istanbulumuz’da gençlerimizi gelecege hazirliyor. 30 binin üzerinde mezunu var. Bu genis alan içerisinde 14 binamiz var. Bu 14 binamizin 5’i yikildi, tekrar yapildi. 9’u yapilan bilimsel, deprem etütlerinde güçlendirilmeyle, yeterli görüldü ve onlar da güçlendirildi. Ilk binamiz, hemen giriste sag taraftaki binamizin da kurum kararlari çikarildi, restorasyon projeleri kurula onaylatildi. Ve 2021 ihale öncesi tüm hazirliklari tamamlandi. Ve dün aksam itibariyle de biz ihale onayini imzaladik. En kisa zamanda da Allah izin verirse orayi da restorasyon yapacagiz ve buranin olusmasindaki o ilk ecdadin bizlere emanet ettigi o eser okulumuzu da Insallah gelecege, sizlere en güzel sekilde armagan edecegiz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan kesilen kurdele ile yeni binalar egitime açilmis oldu.
Kaynak: İHA