Hakkari Valisi Akbiyik, 'Yilin Spor Adami' Seçildi

Hakkari'de Amatör Spor Haftasi etkinlikleri kapsaminda düzenlenen "sporun enleri" ödül töreninde, spora katkilarindan dolayi Vali ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik'a, "yilin spor adami" ödülü verildi.

Gençlik Merkezi spor salonunda düzenlenen törende saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Akbiyik, yaptigi konusmada, yeni yatirimlarla kent merkezi, ilçe ve beldelere 53 yeni spor tesisi kazandirdiklarini söyledi.

Yeni tesislerle basta çocuk ve gençler olmak üzere herkese spor yapma imkani sunacaklarini belirten Akbiyik, "Ülkemizin en genç nüfusuna sahip ilimizi bir spor sehri haline getirmek için çaba sarf edecegiz." dedi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Emin Yildirim da Gençlik ve Spor Bakanligi ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu is birligiyle her yer yil 4-10 Ekim'in Amatör Spor Haftasi olarak kutlandigini belirterek, birçok bransta sportif faaliyet yaparak hareket bilincini artirmayi amaçladiklarini aktardi.

Kentte spora ve sporculara verdigi destekten dolayi "yilin spor adami" ödülü verilen Akbiyik, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Il Baskanligina 65 bin lira tutarindaki temsili çeki teslim etti.

Sportif çalisma ve projelere desteklerinden dolayi Jüri özel ödülüne Il Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar ve Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, takim sporlarinda yilin antrenörü ödülüne Tahir Temel, yilin spor yöneticisi ödüllüne Adnan Aykut, bireysel sporlarda yilin antrenörü ödülüne Dagcilik Federasyonu Il Temsilcisi Naci Ertunç, yilin en basarili takimi ödülüne de Hakkarigücü Kadin Futbol Takimi seçildi.

Törene, Vali Yardimcisi Mustafa Berat Kasimoglu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakis, Belediye Baskan Yardimcisi Hamit Zibek, siyasi parti temsilcileri, antrenörler, kulüp baskanlari ve sporcular katildi.

Kaynak: AA