AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim, Bayburt'ta Partililere Hitap Etti Açiklamasi

'Bizim savunma sanayideki güçlenmemizin amaci saldiri degildir, caydirici amaçlidir. Onun için elhamdülillah bu kabiliyetlerimizi kazandik. Iste bunu yaptigimiz için hedef olduk' 'Domates, patates, sogan, sarimsak yetistirsek, arpa, bugday yetistirsek 'aferin' derler ama helikopter yaparsan, IHA yaparsan, SIHA yaparsan 'dur bakalim' derler. Bunu gördük' 'Geçmisin zorluklarini, sikintilarini, yoksunluklarini yasamayan gençlerimize ayri bir mesajimiz olmasi lazim. Onlara geçmisi degil gelecegi, gelecek ufuklarini vermemiz lazim'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, 2023 yilinda yapilacak seçimlerde ilk defa oy kullanacak 7 milyon genç bulundugunu belirterek, "Geçmisin zorluklarini, sikintilarini, yoksunluklarini yasamayan gençlerimize ayri bir mesajimiz olmasi lazim. Onlara geçmisi degil gelecegi, gelecek ufuklarini vermemiz lazim." dedi.

Partsisinin Bayburt Ögretmenevi'nde düzenlenen Il Danisma Meclisi Toplantisi'nda konusan Yildirim, AK Parti hükumetleri döneminde yapilanlardan bahsederek, geçmis yillarla bugünleri kiyasladi.

Cumhuriyet tarihinde milletin destegiyle ve oyuyla is basina gelemeyenlerin, vesayet odaklarinin hep millet iradesini örseleme gayreti içerisinde olduklarini ifade eden Yildirim, AK Parti'nin 2002'de iktidara gelmesiyle Türkiye'de yeni bir dönemin basladigini söyledi.

Türkiye'nin en basarili oldugu konulardan birinin savunma sanayindeki atilimi oldugunun altini çizen Yildirim, "Kötü mal sahibi kiraciyi ev sahibi yapar misali 'Kendi göbegimizi kendimiz keseriz, muhannete muhtaç olmayiz' dedik ve savunma sanayiye, gemi sanayine, uzay sanayine yatirim yapmaya basladik. Elhamdülillah bugün dünyanin ilk 10 büyük ülkesi arasinda yerimizi aldik. Disa bagimliligimiz yüzde 80'den yüzde 20'ye geriledi." diye konustu.

Yildirim, Türkiye'nin artik en gelismis SIHA'lari, IHA'lari, her türlü agir mühimmatlari ve helikopterini yapar hale geldigini vurgulayarak, söyle devam etti:

"Bizim amacimiz düsmanlik degil. Biz baris istiyoruz, huzur istiyoruz ama bizim huzurumuza kast edenlere de riza göstermeyiz. Bizim savunma sanayideki güçlenmemizin amaci saldiri degildir, caydirici amaçlidir. Onun için elhamdülillah bu kabiliyetlerimizi kazandik. Iste bunu yaptigimiz için hedef olduk. Domates, patates, sogan, sarimsak yetistirsek, arpa, bugday yetistirsek 'aferin' derler ama helikopter yaparsan, IHA yaparsan, SIHA yaparsan 'dur bakalim' derler. Bunu gördük. Niye emperyal odaklar bize karsi düsman, niye Recep Tayyip Erdogan'a düsman? Çünkü Türkiye alismadiklari bir seyi yapti. Onlarin gündemini degil kendi gündemini uyguluyor. Mesele de buradan çikiyor."

- "Birbuçuk yilda ne yapabilirsiniz bu ülkede?"

Yildirim, Cumhurbaskanligi Hükumet Sistemi'nin Türkiye'nin önünü açtigini dile getirerek, ülkenin siyasi tarihinde parlamenter sistemdeki hükumetlerin en fazla 1,5 yil ömrü oldugunu, bunu yasayanlardan biri oldugunu söyledi.

"Birbuçuk yilda ne yapabilirsiniz bu ülkede? Hiçbir sey yapamazsiniz. Nitekim yapilamamis." diyen Yildirim, sunlari kaydetti:

"80 yilda 6 bin kilometre yol yapilmis. 20 yilda bunun üzerine 28 bin 500 kilometre yol koymusuz. Iste fark bu. Türkiye altyapida, yollarda, internette, havaalanlarinda, deniz limanlarinda, hizli trende velhasil altyapida dünyanin 39'uncu sirasinda yer alirken son 20 yilda yapilanlarla 9'uncu siraya yükseldi. Bunu küçümsemeyelim, bu büyük bir istir. Bunu Bayburt'a bakarak görebilirsiniz, Gümüshane'ye, Erzincan'a, Hakkari'ye, Edirne'ye, Diyarbakir'a, Konya'ya bakarak görebilirsiniz. Yollari böldük, hayatlari birlestirdik. Bölünmüs yollar hayat kurtarir. Bölünmüs yollarda trafik kazalari 3 kat artmasina ragmen ölümlerde yüzde 80 azalma var. Bölünmüs yollarda bugüne kadar 12 bin insanimizi kurtardik. 12 bin insanin ölümünü bölünmüs yollar engelledi, onlarin sag salim sevdikleriyle bulusmasini sagladi. Sadece bölünmüs yollarda trafik akisindan dolayi yilda 25 milyar lira mazot, benzin tasarrufu saglandi."

- "Ilk defa oy kullanacak 7 milyon böyle genç kardesimiz olacak"

Türkiye'de 2000 yilindan sonra dogan gençlerin sayisina dikkati çeken Yildirim, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bunlar bizim bildigimiz seyler, niye anlatiyor? diyebilirsiniz. 2000 yilinda dogan yavrularimiz bugün 20 yasinda. 2023 yasinda 23 yasinda olacaklar. Ilk defa oy kullanacak 7 milyon böyle genç kardesimiz olacak. Bunlarin sizin, bizim gibi 70'li, 80'li, 90'li yillari yasamadiklarini biliyoruz. Peki yasasalar miydi? Yok, onu da istemiyoruz ama onlarin kiyaslayacak bir geçmisleri yok. Kötüyü biz gördük, biz yasadik, onlarin yasamamasi için de 20 yildir mücadele ediyoruz ama insanlar kötü ile iyiyi bir arada göremezse o zaman gelecek kararini çokta saglikli veremez. Biz geçmisi, yapilanlari anlatacagiz ama bunun yeterli olmadigini biliyoruz. Geçmisin zorluklarini, sikintilarini, yoksunluklarini yasamayan gençlerimize ayri bir mesajimiz olmasi lazim. Onlara geçmisi degil gelecegi, gelecek ufuklarini vermemiz lazim."

Yildirim, dünyayi etkisi altina alan koronavirüs salginiyla mücadelede Türkiye'nin basarili bir sinav verdigini, bu süreci dünya devletleri içinde en az hasarla atlatmayi basaran bir ülke olduklarini vurgulayarak, "Neyin sayesinde? Insani yücelt ki devlet yücelsin anlayisinin iktidarimiza hakim olmasi sayesinde ve vaktiyle yaptigimiz sehir hastanelerinin sayesinde. O hastaneleri yaparken ne amansiz, ne acimasiz elestirilere maruz kaldik. Devlet kaynaklarini hortumlattigimizdan tutun yandaslara rant sagladigimiza varincaya kadar her türlü haksizliga maruz kaldik ama bugün muhalefetin sesi çikiyor mu devlet hastaneleriyle ilgili? Çikamaz. Çünkü pandemi döneminin en önemli is gören yerleri bu hastanelerimiz oldu." degerlendirmesinde bulundu.

Partililere de çagri yapan Yildirim, 2023'te yapilacak seçimlerde milletin sandikta verecegi karara saygili olduklarini belirterek, "Bize düsen görev çalismaktir. Biz sefere memuruz. O halde daha çok çalisacagiz. Ayrintilarla birbirimizin kusurunu degil birbirimizin güzel taraftarini ön plana çikaracagiz. Yeni eski demeden bir olacagiz." dedi.

Toplantinin ardindan merkeze bagli Arpali Beldesi'nde belediye tarafindan yaptirilan cam terasin temel atma törenine katilan Yildirim, daha sonra kentten ayrildi.

Yildirim'a AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Istanbul Milletvekili Serkan Bayram ve Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun da eslik etti.
Kaynak: AA