'Doganin Dilini Ögreniyorum' Adli Proje, TÜBITAK Tarafindan Desteklenecek

Bursa Çinar Anadolu Lisesinin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) "4004 Doga Egitimi ve Bilim Okullari" programi kapsaminda gelistirdigi proje, desteklenmeye layik görüldü.

Okuldan yapilan açiklamaya göre, "Doganin Dilini Ögreniyorum" adli proje, Biyoloji Ögretmeni Emine Poyraz tarafindan, Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Büyükorhan Meslek Yüksek Okulu Ormancilik Bölümü Avcilik ve Yaban Hayati Programi Ögretim Görevlisi Dr. Nurhan Sümer is birligiyle hazirlandi.

Proje, Bursa'da dogal yasam ortaminda katilimcilarin dogayi tanima ve koruma bilincinin gelismesi, mevcut dogal kaynaklarin sürdürülebilir kalkinma programina uygun kullanilmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi gerektigi bilincini asilamayi hedefliyor.

Ekolojik temelli egitim çalismasi niteligindeki proje kapsaminda çevre ve doganin gündelik yasamdaki öneminin kavranmasi, çevre ve doganin korunmasinin gerekliligi üzerine etkinlikler yapilmasi planlaniyor.

Doga egitimiyle projeye katilan lise ögrencilerinin farkli bilimsel etkinlikleri yaparak, yasayarak aktif ögrenmeleri sonrasinda çevre okuryazarlik düzeylerindeki degisimine etkisi ve doga egitimiyle ilgili kazanimlarinin farkindaliginin artirilmasi amaçlaniyor.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Bursa Çinar Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Maman, projede emegi bulunanlari tebrik ederek, "Proje yazim asamasinda her türlü destegi verecegini belirtip projenin kabul edildigi günden itibaren de destegini sürdüren Osmangazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Gürhan Çokgezer ve sube müdürlerine, destegini esirgemeyen Il Milli Egitim Müdürü Sabahattin Dülger'e, projeye egitimci olarak katilip destek veren Il Milli Egitim Sube Müdürü Uygar Umut'a tesekkür ederim." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA