Bakan Pekcan açıkladı! 91,7 milyar TL olarak gerçekleşti...

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'nin e-ticaret hacminin yılın ilk 6 ayında 91,7 milyar lira olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Bakan Pekcan açıkladı! 91,7 milyar TL olarak gerçekleşti...
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan e-ticaret verilerini son dakika açıkladı. Pekcan, '2020 yılı ilk 6 ay itibarıyla ülkemizde e-ticaret hacmi 91,7 milyar TL olarak gerçekleşmiştir.' açıklamasında bulundu. Pekcan, 'E-Ticaret Bilgi Platformunu açtığımız günden bugüne 230 bin kişi portalımızı kullandı. E-Ticaret Bilgi Platformu kullanıcı verilerinde en çok 25-34 yaş grubunun e-ticareti kullandığını görüyoruz.' dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan e-ticaret verilerini açıkladı. Pekcan, '2020 yılı ilk 6 ay itibarıyla ülkemizde e-ticaret hacmi 91,7 milyar TL olarak gerçekleşmiştir.' dedi.

E-TİCARET BİLGİ PLATFORMUNU AÇTIĞIMIZ GÜNDEN BUGÜNE 230 BİN KİŞİ PORTALIMIZI KULLANDI

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 'E-ticaretin ne kadar önemli olduğu Covid-19 pandemisiyle birlikte ortaya çıkmış durumda. Gerek iç ticarette gerekse dış ticarette etkin olarak e-ticaret kullanıldı. E-Ticaret Bilgi Platformunu açtığımız günden bugüne 230 bin kişi portalımızı kullandı. E-Ticaret Bilgi Platformu kullanıcı verilerinde en çok 25-34 yaş grubunun e-ticareti kullandığını görüyoruz. 2020 yılı ilk 6 ayında sektör bazında taksitli işlemlerin toplam işlemlere oranında ev dekorasyonu yüzde 68'lik bir oranla gerçekleşmektedir. Ayrıca haftanın ilk günlerinde e-ticaret dağılımı hafta sonuna göre daha yüksek oranda gerçekleşmektedir.' ifadelerini kullandı.