'Muhtarlar Biliyor, Çalışmalar Hızlanıyor' Projesi

Gümüşhacıköy Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından desteklenen "Muhtarlar Biliyor, Çalışmalar Hızlanıyor" Projesi ile ilçe genelinde köy ve mahalle muhtarları bilgilendirildi.

Muhtarlara yönelik Gümüşhacıköy Kaymakamlığınca, "Muhtarlar Biliyor, Çalışmalar Hızlanıyor" Projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında 44 köy ve 12 mahalle muhtarına, kanunlar ve muhtarların bilmesi geren kurallar hakkında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğretim görevlileri Yusuf Kansu, Mehmet Kocaman ve Ekrem Akbulut tarafından bilgi aktarıldı.

Kaymakam Mehmet Deniz Arabacı, Gümüşhacıköy Öğretmenevinde düzenlenen sertifika töreninde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nden sonra ilçede birçok muhtarın değiştiğini söyledi.

Yeni seçilen muhtarların kanunlar ve işleyiş hakkında bilgi noksanlıklarını gidermek için projesi başlattıklarını belirten Arabacı, muhtarlara Köy Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu, Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Kanunu, Taşınmaz Mal Zilyetliğine yapılan tecavüzlerin önlenmesi, Orman Kanunu, Mera Kanunu, evlendirme yönetmeliği, kooperatifçilik, Çiftçi Mallarının Korunması hakkındaki kanun, Köylere Hizmet Götürme Birliği yönetmeliği, protokol ve resmi yazışma kuralları, idari para cezası yazma ve tebligat yapma gibi belli başlı kanunlar ve işleyiş hakkında bilgilendirme semineri verdiklerini anlattı.

Arabacı, "Bu mevkilere atanmadan önce hepimizin birtakım bilgi eksikliği vardı. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. Siz de buraya gelerek bu çabanızı bize gösterdiniz. Umarım sizin için de faydalı olmuştur. Bundan sonra 'Biz bilmiyorduk' diyemeyeceksiniz. Bu projenin fikrin doğmasında ve yazılmasında emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından muhtarlara sertifikaları verildi.

Programa İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Aziz Bektaş Kaymak, Emniyet Müdür Vekili Komiser Sezgin Çelik, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Kaynak: AA