Eski TBMM Başkanı Çiçek, İmam-I Azam Mescidi'nin Açılışını Yaptı
Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Eğer bu Müslüman milletin bugün yaşayanları İmam-ı Maturidi ve İmam-ı Azam’ı iyi anlayabilseydik 15 Temmuz denilen kepazeliği, zındık darbe girişimini yaşamazdık” dedi.

Çiçek, konuşmalarını şöyle sürdürdü:
“Yeri gelmişken hep ifade ettim. Eğer bu millet, bu Müslüman milletin bugün yaşayanları İmam-ı Azam’ı iyi anlayabilseydik, İmam-ı Maturidi’yi iyi anlayabilseydik 15 Temmuz denilen kepazeliği, zındık darbe girişimini yaşamazdık. Biz maalesef kültürümüzün köşe taşı olan dini bilgimizin en önemli kaynaklarını teşkil eden bu insanları doğru düzgün öğrenemedik. Sadece çoğumuz ismini hatırladık” şeklinde konuştu.
Yozgat Valisi Kadir Çakır ise İmam-ı Azam Mescidi’nin hayırlı olması dileğinde bulundu.
Konuşmaların ardından Vali Kadir Çakır, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Belediye Başkanı Celal Köse, eski İçişleri Bakanlarından Abdulkadir Aksu, eski OHAL Valisi Necati Çetinkaya, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile birlikte mescidin açılışını gerçekleştirdi.
