Bozüyük Saffet Şeker Ortaokulu'nda 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı' Açıldı

Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Saffet Şeker Ortaokulu’nda ’TÜBİTAK 4006 bilim fuarı’ açıldı.

Bozüyük Saffet Şeker Ortaokulu'nda 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı' Açıldı
Öğrenciler tarafından hayata geçirilen projelerin sergilendiği fuar açılışı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya tarafından yapıldı. Fuarda toplamda çeşitli alanlarda 22 projenin bulunduğu kaydedildi. Bilim fuarı ile ilgili olarak okullarda çocuğun hür ve bilimsel düşünebilmesi, geniş bir dünya görüşüne sahip olabilmesi, insan haklarına saygılı, topluma karşı sorumlu, verimli kişiler olabilmesi için öğretmenlere önemli görevler düştüğü belirtildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetinkaya, "Çocuklarımızı yetiştirirken bilgiyi doğrudan vermek yerine onların düşünmesini sağlamalı, onlardaki oluşturma gücünü ortaya çıkarmalıyız. Araştırmacı, merak eden, farklı düşünen, eleştiren bireyler yetiştirmek için de bilim fuarlarının katkısı çok büyüktür. Projeler, çocuklarımızın teorik bilgileri öğrenip bunları kendi hayal güçleriyle birleştirmesine katkı sağlar” dedi.

Fuar açılışının ardından fuar gezilerek Okul Müdürü Yavuz Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya ve beraberindekilere sergilenen projeler hakkında bilgiler verildi.

Kaynak: İHA