Batman'da 2 Yaşındaki DMD Hastası Yardım Bekliyor
Batman’da halk arasında "kas erimesi" olarak bilinen "duchenne musküler distrofi" (DMD) hastası 2 yaşındaki Ahmet Baturay, yaşam mücadelesi veriyor. Aile, çocuklarını tedavi ettirebilmek için yardım bekliyor.

Yaklaşık iki hafta önce de 13 yaşındaki çocuğunu ve 2000’li yılların başında 18 yaşındaki kardeşini bu hastalık yüzünden kaybettiğini anlatan Salık, “Bu evladımı da kaybetmek istemiyorum. Yardım istiyoruz yurt dışındaki yapılan çalışmaları ülkemizde gelip çocuklarımızda faydalı olmasını istiyoruz” diye konuştu.
“Torunumun yaşamasını istiyorum”
Anneanne Aynur Bayram ise hastalığın bir çocuğunu kendisinden aldığını anlatarak, “Acının tarifi mümkün değil. 19 yıl sonra torunumda aynı hastalık çıktı. Torunumun yaşamasını istiyorum. Devlet büyüklerimizden yardım diliyorum. Biliyorum ki onlar bu duruma sesiz kalmayacaklar. Ülkemizde birçok aileye destek olmak için ilaç olmak için gen tedavisinde Türkiye’de yapılmasını istiyorum. Çok zor ve çok tehlikeli bir hastalık anlatması mümkün değil, evladımın yaşamasını istiyorum” ifadelerini kullandı.