Kaymakam Yüksel'den Telefon Dolandırıcılığı Uyarısı

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, telefon dolandırıcılığı konusunda vatandaşları uyardı.

Kaymakam Yüksel, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı dikkatli olmasını istedi.

Dolandırıcıların son günlerde ilçedeki vatandaşları telefonla arayıp kendilerini kaymakamlık yetkilisi olarak tanıttıklarını aktaran Yüksel, "Son günlerde ilçemizdeki çeşitli kurum ve kişilerin telefon ile aranarak, 'İlçemizdeki hasta, engelli, yardıma muhtaç kişilere yardım topluyoruz. Tekerlekli sandalye, akülü araba kampanyamıza katkılarınızı bekliyoruz.' şeklinde Kaymakamlığın adını kullanarak yardım adı altında para istendiği bilgileri ulaşmıştır." ifadelerini kullandı.

Yüksel, şunları kaydetti:

"Kaymakamlığın adını kullanarak dolandırıcılık suçu işleyen şahıs ya da şahısların yakalanması için kolluk güçlerimizce gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Kaymakamlığın adını kullanarak yardım için aradığını söyleyen kişi ya da kişilere itibar edilmemesi ve bu kişilerin kolluk güçlerimize bildirilmesi gerekmektedir. Tüm kamu kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, turizm işletme sahiplerine ve esnaflarımıza duyurulur."

Kaynak: AA