Kilise Duvarına Çöp Döken Şüpheliye Dava

Kadıköy’de kilisenin duvarına yazı yazarak kapısına çöp döktüğü iddia edilen şüpheli hakkında “ibadethanelere zarar verme” suçundan 1 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebi ile dava açıldı. İddianamede ceza sorumluluğu bulunmayan şüpheli hakkında güvenlik tedbirlerinin uygulanması talep edildi.

Kadıköy’de bir kilisenin duvarına yazı yazan ve kilise önündeki çöp konteynerlerini kapının önüne getirip içindekileri yere döktüğü iddia edilen şüpheli Serdar Kaban hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 30 Nisan 2018 tarihinde saat 05.30 sıralarında Kadıköy Caferağa Mahallesi üzerinde bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin duvarına yazı yazıldığı ve kapı önüne de çöp döküldüğünün tespit edildiği belirtildi.

İddianamede, güvenlik kamera görüntülerinden eylemi şüpheli Serdar Kaban’nın gerçekleştirdiğinin tespit edildiği kaydedildi.

Şüphelinin savunmasında kilisenin ön tarafına Mustafa Kemal Atatürk’e ait posterini astığını yanına da gülleri taktığını, ertesi gün posterin yerinden indirildiğini görünce sinirlendiğini ve kilisenin duvarına yazı yazarak çöpleri döktüğünü ifade ettiği vurgulandı.

Ceza sorumluluğu olmadığı kaydedildi

Şüphelinin cezai ehliyeti hususunda Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alınan rapora göre, “bipolar bozukluk psikotik özellikli manik hecme” denen psikiyatrik hastalığın etkisinde olduğu belirtildi. Raporda şüphelinin olay tarihinde ceza sorumluluğunun olmadığı vurgulandı.

Güvenlik tedbirlerinin uygulanması istendi

Şüpheli Serdar Kaban hakkında, “ibadethanelere zarar verme” suçundan 4 aydan 1 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenen iddianamede, şüpheli hakkında koruma ve tedavi amaçlı akıl hastalarına özgü güvenlik tedbirlerinin uygulanması talep edildi.
Kaynak: İHA