'Kırsalın Yıldızları Engelleri Spor İle Aşıyor' Projesi

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Ömer Dereli, "Kırsalın Yıldızları Engelleri Spor ile Aşıyor" projesinin sona erdiğini bildirdi.

Dereli, yaptığı yazılı açıklamada, okul tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen projeyle engelli gençlerin, kırsalda eğitim gören öğrencilerle 7 ay süreyle spor yaparak kültürel etkinliklere katıldıklarını belirtti.

Projenin kapanışını geniş kapsamlı katılımla yaptıklarını kaydeden Dereli, şunları kaydetti:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından 2016-2 Proje kapsamında desteklenen ve okulumuz tarafından yürütülen 'Kırsalın Yıldızları Engelleri Spor İle Aşıyor' Projesi 7 Kasım 2017'de başlamıştı. Proje süresince okulumuz spor salonunda engelli gençler, Çatak Köyü Ortaokul öğrencileri, okulumuz spor topluluğu öğrencileri ve diğer öğrencilerimizle her hafta spor etkinlikleri düzenledik. Proje süresince 50 kişiyle sinema,120 kişi ile piknik ve 40 kişi ile de Çanakkale'ye seyahat etkinliği düzenledik. Bugün itibarıyla projenin kapanışını yaptık. Projemize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Bu tür projelerimiz okulumuzda devam edecek."

Kaynak: AA