ODTÜ Öğrencilerinin Döşemealtı Araştırması

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım yüksek lisans öğrencilerinin Döşemealtı ilçesinde yürüttüğü "çeper şehirciliği" konusu tasarım araştırmasının ilk dönem çalışmaları tamamlandı.



Döşemealtı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, öğrenciler geçen yılın ekim ayında planlama projesi yapmak, bilgi toplamak ve yerince incelemelerde bulunmak üzere Döşemealtı'na gelmişti. Doç. Dr. Olgu Çalışkan ve Doç. Dr. Müge Akkar Ercan ile ilçeye gelen mimar, şehir plancısı ve peyzaj mimarı 17 yüksek lisans öğrencisi, 4 gün boyunca bölgede incelemelerde bulunmuştu.

17 yüksek lisans öğrencisinin araştırmaları sonucu ilk dönemlerinde hazırladıkları 6 projenin sunumu gerçekleştirildi.

Döşemealtı Belediye Meclisinin salonunda Belediye Başkanı Turgay Genç, Başkan Yardımcısı Naci Alın ve Meclis üyelerine farklı mahalleler için hazırladıkları 6 projenin sunumunu yapan yüksek lisans öğrencileri, ikinci dönem çalışmalarının hazırlıklarına başladıklarını kaydetti.

Öğrenciler Atatürk Caddesi, Çıplaklı Mahallesi TOKİ konutları, Kuzeykent bölümünde kalan toplu yapılaşmanın bulunduğu Palm City konakları, Bademağacı ve Kırkgöz ile ilgili hazırladıkları projeleri aktardı.

Projelerin sosyo-ekonomik, kültürel ve tarihi dokuya uygun olduğu ve modern kent yaşamının doğal hayatla harmanlandığı belirtildi.

Başkan Genç, öğrencilere çalışmalar ve hazırladıkları projeler için teşekkür etti.

Kaynak: AA