Bursagaz'dan Bursa'nın Havasına Katkı

Çevreye önem veren Bursagaz; Gürsu ana istasyonu, Kestel ve Veysel Karani istasyonları için de "e-çevre" izni aldı. Bursa Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilen çevre izinleriyle Bursagaz, atmosfere salınan sera gazlarını kanunî sınırlar altında tuttuğunu ispatlamış oldu.

Bursagaz'dan Bursa'nın Havasına Katkı
Çevreye ve insana saygılı projeleriyle enerji sektöründe ilklere imza atan Bursagaz, işlettiği Kestel, Veysel Karani ve Gürsu ana istasyonları için çevre izinlerini aldı. 15 Mart 2018 tarihi itibari ile geçerli olan çevre izinleri ile Bursagaz’ın bu 3 istasyonunda ısıtıcılardan çıkan emisyonun kontrol altında tutulduğu ve çevreye zararının önlendiği teyit edilmiş oldu.

Faaliyet gösterdiği sektörde 2012 yılında e-çevre iznini alan ilk şirket olan Bursagaz, doğal gaz gibi çevreci ve güvenli bir yakıtın hava kirliliği ve salınan emisyonlar açısından da çevreye ve canlılara olası etkisini yasal sınırların altında tuttuğunu tescil etmiş oldu.Bursa Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halit Turgut’un imzasını taşıyan çevre izin belgeleri, 2013 tarihine kadar geçerli olacak. Çevre İzin Belgesi’ne sahip ve yakıt olarak sadece doğal gaz kullanılan istasyonlardan kaynaklanan emisyonlar her yıl ölçümlenecek ve kontrol altında tutulacak. Böylece Bursa’da hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla alınan tedbirler de hayata geçirilmiş olacak.

Dağıtım sektörünün Türkiye’deki ilk ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi sertifikasının sahibi olan Bursagaz, bu yaklaşımını süreçleriyle verimli bir şekilde bütünleştiriyor. Doğal gazı ısıtma ihtiyacından kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmak amacıyla Bursagaz, 2013 yılından bu yana en büyük enerji tüketim noktalarından olan proses kaynaklı doğalgaz tüketiminin azaltılması için Vortex tüpü olarak bilinen teknolojiyi bütün istasyonlarında kullanıyor. Diğer yandan enerji yönetim sistemi çalışmaları ile Bursagaz Enerji Yönetim Takımı, yılda iki kez Bursagaz bünyesindeki bütün lokasyonlarda analizler uygulayarak enerji tasarrufu konusunda iyileştirmeye açık alanları tespit ederek iyileştirmeler yapıyor. Ayrıca tüm enerji tüketim alanlarına ilişkin emisyonlar aylık olarak hesaplanarak her yıl üretilen emisyonu sıfırlamak adına güdümleme projeleri gerçekleştiriyor.
Kaynak: İHA