Edirne'de '11. Uluslararası Öğrenci Buluşması' Yapılacak

Trakya Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, 11. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın yapılacağını bildirdi.

Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, etkinliği her yıl gerçekleştirdiklerini belirterek, öğrencilerin ülkelerini anlatma ve yeni ülkeler tanıma fırsatı bulduğunu aktardı.

Çalışkan, şunları kaydetti:

"Buluşma programı ile uluslararası öğrencilerin ülkelerini ve kendi kültürlerini halkımıza aktaracak geniş katılımlı platformlar oluşturmak aynı zamanda Türkiye kamuoyundaki yabancı öğrenci algısını kırmak, kardeş coğrafyaları bir araya getirirken kültürel bağları hem sağlamlaştırmak, hem de yenilerini inşa etmek amaçlanmaktadır. Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği olarak üyesi bulunduğumuz UDEF tarafından, daha önce 10 defa organize edilen Uluslararası Öğrenci Buluşmaları'nın 11'incisi 'Onlarca Renk, Yüzlerce Kültür Dünya 5'ten Büyüktür' sloganı ile Edirne'de 27 Nisan 2018 tarihinde Trakya Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi önünde yapılacak. Ayrıca aynı gün saat 14.00'te protokol üyelerinin katılımlarıyla resmi açılış programı gerçekleştirilecekt. 28 Nisan 2018 tarihinde ise Erasta Alışveriş Merkezinde yapılacaktır. Her iki günde de gün boyu ülke tanıtım stantlarımız açık olacaktır."

Türkiye'ye ilim irfan öğrenmek için gelen 203 ülkeden 115 bin uluslararası öğrencinin, kendi ülkelerini tanıtmalarını ve organizasyon kabiliyeti kazanmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Çalışkan, "11. Uluslararası Öğrenci Buluşması programı 41 ülke ve 75 şehirde gerçekleştirilecektir. Şehrimizdeki etabına tüm Edirne halkını bekliyoruz. Halkımız ülke tanıtım stantlarını ziyaret ederek, öğrencilerimizle sohbet ederek bir günde tam 16 ülkenin kültürlerini ve özelliklerini öğrenerek bir nevi devri alem yapma imkanı bulacak. Bizlere destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz." ifadelerin kullandı.

Kaynak: AA