Döşemealtı Belediyesi'nden İş Arayanlara Destek

Döşemealtı Belediyesi İşkur Ofisi’ne 1 yıl içinde 2 bin 714 kişi başvurdu. Kadın başvurularında son dönemde artış gözlenirken, başvuruların yüzde 30’unu lisans mezunları oluşturuyor. İş başvurusu yapanlardan 397 kişi işe başlarken, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte firmaların işçi arayışına girdikleri belirtildi.

Döşemealtı Belediyesi'nden İş Arayanlara Destek
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in talimatıyla kentteki işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla kurulan ve bugüne kadar yüzlerce işsizi iş sahibi yapan İşkur Birimi, iş arayanların umudu olmaya devam ediyor. İşkur Birimi işverenler ile iş arayanlar arasında kurduğu köprü, her iki tarafı da memnun ediyor.

Kadınlar ağırlıkta

Nar Masa bünyesinde yeniden yapılandırılan İşkur Birimi’ne son 1 yıl içinde bin 527’si kadın olmak üzere 2 bin 714 kişi başvurdu. Başvuruların ağırlıklı olarak ortaöğretim mezunlarından oluştuğu belirtilirken, yüzde 30’u lisans mezunu. İşkur Birimine başvuruların tamamına yakını işçi arayan firmalara yönlendirilirken, 397 kişi başta Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalar olmak üzere çeşitli işletmelerde işe başladı.



İşçi ile işveren arasında köprü görevi

İşkur Birimine Nar Masa bünyesinde yapılandırılmadan önceki 2017 yılının 4 aylık döneminde 255’i kadın olmak üzere 585 başvuru yapıldı, 109 kişi ise işe başladı.

2015 ve 2016 yıllarında ise, iş arayan bin 404’ü kadın 2 bin 743 kişi Belediyeye ulaşıp başvurusunu gerçekleştirdi. İşletmelere yönlendirilen 528 kişi işe başladı.

İşkur Birimi son 1 yılda 5 kariyer günü düzenlerken, 70 işletmeye ziyaret gerçekleştirdi.

İşveren personel arıyor

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte son dönemde fabrika ve diğer işletmelerin personel ihtiyacının arttığı belirtildi. İşkur Birimi yetkilileri, üretim işçisi arayan fabrikalardan yoğun bir personel talebi aldıklarını söyledi.

Fabrikalar ve işletmelerin yetkilileri ise, vasıflı ya da vasıfsız eleman bulmakta çok büyük güçlük çektiklerini kaydetti.

İşletmeler bu dönemde en çok kaynakçı, demirci, özel güvenlik, şoför, tekstil makine usta ve teknikerleri ile yetiştirilmek üzere vasıfsız işçilere ihtiyaç duyuyor.
Kaynak: İHA