Belediyeden, Vatandaşlara Fide Desteği

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince kırsal mahalledeki 200 vatandaşa 160 bin sebze fidesi dağıtıldı.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince 200 çiftçiye 160 bin sebze fidesi dağıtıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde çiftçilere destek olmaya devam ediliyor. Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle Sebzeciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırması Projesi kapsamında Artuklu ve Savur ilçelerine bağlı mahallelerde 200 çiftçiye 160 bin domates, salatalık, biber ve patlıcan fidesi dağıtıldı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, şehirde tarıma yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Tarımın kent genelinde gelişmesi için başarılı çalışmaların devam ettiğini kaydeden Yaman, "Şehrimizde sağladığımız değişimi ve gelişimi tarım ve hayvancılıkta da sürdürüyoruz. Bu noktada durmaksızın çalışmalarımızı yapıyor, çiftçilerimizi mutlu edecek işlere imza atıyoruz. Bunun son örneğini ise sebzeciliğin gelişmesiyle ilgili yaptığımız projede gösterdik, ekiplerimiz kırsal mahallelerimizde çiftçilerimizin sebzeciliğe yönelmesi için fedakarca çalıştılar." dedi.

Yaman, şöyle devam etti:

"Proje kapsamında Artuklu ve Savur ilçelerimizin kırsal mahallelerinde 200 çiftçiye 160 bin salatalık, biber, domates ve patlıcan fideleri dağıttık. Çiftçilerimizin dağıtımını yaptığımız fideler ile kazanım sağlayacağını biliyoruz. Çalışmayla sebzeciliğe olan ilgi de artacak ve vatandaşlarımız sebzecilikten de kazanmaya başlayacak. Bunun yanı sıra sebzeciliğin daha da artması adına seracılıkla ilgili çalışmalar da yapmaktayız."

Kaynak: AA