Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya'da Yazar Remzi Şimşek'in "Sacit Kalamar Alelade Bir Adamın Hikayesi" kitabının söyleşisi ve imza günü yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi nisan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Kaynarca Şehit Mansur Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Faik Baysal Kütüphanesinde gerçekleşen programa, çok sayıda öğrenci ve okuyucu katıldı.

Yazar Şimşek, söyleşide yaptığı konuşmada, ilk cümlenin kitap içinde önemli bir yeri olduğunu ve başlangıç için okuyucuyu kendisine çekmesi gerektiğini belirtti.

Sıkıcı ve yalan başlangıçların okuru kitaptan soğutacağını dile getiren Şimşek, "İlk cümle her zaman çok önemlidir. İnsanları etkilerken bile her şey ilk kuracağınız cümlenin anlamlı olmasıyla başlar. Bu konu çok dikkat edilmesi gereken bir şey olduğu için Sacit'i yazarken ilk söze çok önem gösterdim." ifadelerini kullandı.

- Geyve'de 5 mahalle yenileniyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirilen asfalt çalışmalarına devam ediliyor.

Ekipler, Geyve ilçesinde 13 kilometrelik Esenköy grup yolunu 15 bin ton sıcak asfalt kullanarak yeni yüzüne kavuşturmayı hedefliyor.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, yaptığı açıklamada, Geyve'ye bağlı Sarıgazi, Hırka, İhsaniye, Suçatı ve Esenköy mahallelerini kapsayan grup yolunda asfalt çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Altyapı çalışmaları sonucu bozulan yolların temel onarımlarını gerçekleştirdiklerini belirten Akbulut, "Grup yolumuzda yapılan çalışmalarda 5 kilometrelik kısımda 6 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da dediği gibi 2019'a kadar asfaltsız grup yolu bırakmayacağız. Hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir. Şimdiden mahallelerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

- Sakarya'da "Model Birleşmiş Milletler" konferansı

Sakarya'da Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinde Model Birleşmiş Milletler Konferansı (MUN) düzenlendi.

İngilizce öğretmeni Kezban Halefoğlu'nun danışmanlığında 6 aylık çalışmanın ürünü olan MUN etkinliğinde öğrenciler, Birleşmiş Milletler modelinde, dünya siyasetindeki sorunları İngilizce tartıştı.

Delege ülkeler, insan hakları, politika ve silahsızlanma komiteleri etrafında gündemdeki konuları ve çözüm önerilerini belirleyen öğrenciler, hem eğlendi, hem de dünya sorunlarına çözüm aradı.

İleri düzeyde İngilizce bilmenin, politik ve kültürel bir donanımla tartışma becerilerine sahip olmanın temel kriterler olarak öngörüldüğü etkinlik, Sakarya'da ilk kez bir devlet okulunda uygulandı.

- MUN

Model Birleşmiş Milletler, dünyanın dört bir yanında ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde ders dışı veya kulüp aktiviteleri adı altında faaliyet gösteren bir konsepttir. Katılımcı öğrenciler danışman öğretmenler eşliğinde Birleşmiş Milletler delegesi rolünü üstlenir. Böylece Model Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletlerin uluslararası yaşanan problemlere yönelik çalışmalarını simüle ederek, öğrencilere sorunlara ilişkin bilinç kazandırmayı hedefler.

Kaynak: AA