Bursa'daki Trafik Kazası Davası

Kazada 4 kişinin ölümüne, 11 kişinin yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan servis midibüsü şoförü ile otomobil sürücüsü, ilk kez hakim karşısına çıktı Servis midibüsündeki işçilerden Arduç: 'Kaza günü hız konusunda uyarımız olmamıştı ama hızımız normal seyrin biraz üstündeydi'.

Bursa'da iki ay önce meydana gelen trafik kazasında 4 kişinin ölümüne, 11 kişinin yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla tutuklanan servis midibüsü şoförü ile otomobil sürücüsünün yargılanmasına başlandı.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya haklarında "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak" suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanıklar servis midibüsü şoförü Taner Bulut ile alkollü araç kullandığı öne sürülen otomobil sürücüsü Cemal Gökhan Çalışkan, mağdurlar, avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuklu Sanık Çalışkan, susma hakkını kullanarak beraatini talep etti.

Tutuklu yargılanan midibüs şoförü Bulut ise hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, emniyetteki ifadelerini tekrarladı.

Midibüsteki işçilerden mağdur Hakan Ateş, iş yerinden ayrıldıktan yaklaşık 10 dakika sonra trafik kazası olduğunu belirterek, "İş yorgunluğuyla telefonla oynadığım sırada bir çarpma sesi duydum. Servis aracı sağa ve sola manevralar yaparak sola doğru devrildi." diye konuştu.

Mahkeme başkanının, aracın ne kadar süratli gittiğini sorması üzerine Ateş, "Araçtan çıktığımda sol kolumdan yaralandığımı, araç içinde ölü ve yaralılar olduğunu gördüm. Kendimi kaybetmişim, kazanın tam olarak neden olduğunu göremedim. Daha önce de diğer şoför, aracı kullandığı zaman başka bir araca makas atma olayı oldu ancak o şoför daha yavaş olduğu için aracın kontrolünü sağlayabilmişti, bu defa vurduktan sonra şoför aracı toparlayamadı. Tahmini olarak ne kadar hızlı gittiğimizi hatırlayamıyorum." diye konuştu.

- "Hızımız normal seyrin biraz üstündeydi"

Mağdurlardan Serkan Ardıç da daha önce çalıştıkları servis firmasını, araçlarının hızlı gittiğine dair uyardıklarını belirterek, "Ancak hala servisler hızlı gidiyordu hatta olaydan bir gün önce servislerin hızlı gittiğine dair bir başka araçla münakaşa yaşandığında Taner ağabeyi şakayla karışık uyarmıştık. Kaza günü hız konusunda uyarımız olmamıştı ama hızımız normal seyrin biraz üstündeydi." ifadelerini kullandı.

Ali Üstüntepe de servis araçlarının en sol şeritte seyrettiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Hızımız biraz yüksekti, şoförün hemen arkasında oturuyordum, kazayı net şekilde gördüm. İlk vurma anında, bir fren sesiyle çarpma sesi geldi. Sonra bizim servisimiz en sağ şeride doğru kayarak ilerlemeye başladı. Çarpmayla birlikte şoförümüz kontrolünü kaybetti, en sağda beyaz bir araca arkadan çok kötü vurduk. O çarpmadan sonra ise tekrar sol şeride, bariyerlere doğru yöneldi aracımız. Bariyere çarpıp sola devrildik ve o şekilde sürüklendik. Ardından aracın şoför camından çıktık birkaç kişiyle, aracın altında kalan arkadaşlarımı gördüm, yardım etmek istedim ama çimenlerde yığılmışım, şikayetçiyim."

Kazada hayatını kaybeden Hakan Şibay'ın eşi Mehtap Şibay da kocasının kazada öldüğünü sabah öğrendiklerini, servisin hızlı olması yüzünden eşini kaybettiğini düşündüğünü söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Kaza

Geçen yıl 2 Aralık'ta kent merkezine seyreden Taner Bulut'un kullandığı 16 S 2106 plakalı midibüs, "Mudanya yolu" olarak da bilinen Sanayi Caddesi'ndeki hafif raylı sistem BursaRay'ın İhsaniye İstasyonu yakınında aynı yöne giden Cemal Gökhan Çalışkan yönetimindeki 16 SJT 66 plakalı otomobile çarpmıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan servis aracı, Erdoğan Aktürk'ün kullandığı 16 UAU 77 plakalı otomobilin üstüne devrilmişti.

Kazada midibüsteki işçilerden Hakan Şibay (43), Mesut Güney (41) ve Güray Kanşıra ile 16 SJT 66 plakalı otomobilde bulunan Neslihan Namlucuoğlu (31) hayatını kaybetmiş, 11 kişi yaralanmıştı.Kazanın ardından sürücüler Bulut ve Çalışkan çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.
Kaynak: AA