Adana'ya 250 Yataklı Kız Öğrenci Yurdu Yapımı

Vali Demirtaş: 'İnşaatın bir an evvel tamamlanarak yurdun öğrencilerin hizmetine sunulması için çalışmaların takipçisi olacağız'.

Türkiye Diyanet Vakfı Adana Şubesi ve İl Müftülüğü tarafından 250 yataklı Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu inşa ediliyor.

Vali Mahmut Demirtaş, beraberinde Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ve İl Müftüsü Hasan Çınar ile PTT Evleri Mahallesi'ndeki yurt inşatında incelemede bulundu.

Yetkililerden, 250 yataklı olacak şekilde inşa edilen yurt hakkında bilgi alan Demirtaş, "İnşaatın bir an evvel tamamlanarak yurdun öğrencilerin hizmetine sunulması için çalışmaların takipçisi olacağız." ifadesini kullandı.

İl Müftüsü Hasan Çınar da Türkiye Diyanet Vakfının katkısı ve il müftülüğü tarafından camilerde toplanan yardımlar sayesinde kente güzide bir yurt kazandıracaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yurt yapımında hayırseverlerin de katkısı büyük. İnşaatımızın tamamlanabilmesi için daha çok yardıma ihtiyaç var. Yurt, kentteki her iki üniversitemize de yakın yerde yapılıyor. Bu nedenle öğrencilere sağlayacağı fayda açısından çok büyük önem taşımaktadır. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yurdu inşallah yeni eğitim öğretim yılına yetiştirmeye çalışıyoruz."
Kaynak: AA