Aydın'da Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Aydın'da Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Merkez Kampüsü önünde bir araya gelen grup adına açıklama yapan TÜGVA Aydın İl Temsilcisi Vekili Sefa Işık, operasyonun amacının Afrin’de yerel halk üzerinde antidemokratik bir biçimde ve silah gücüyle baskı kuran PKK ve YPG terör örgütlerini bertaraf etmek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğuna dikkati çeken Işık, "Afrin’de işimizin olmadığını düşünenler, batının tepkisinden korkanlar şunu bilmelidir ki eski Türkiye artık yok. Kendi geleceğini kendisi tayin eden, karar alırken batının onayını değil, milletinin onayını alan büyük ve güçlü bir Türkiye var. Sınırlarını tehdit eden kim olursa olsun dünyayı onlara dar edecek güçlü bir Türkiye var." dedi.

Harekatın başarıya ulaşacağına inançlarının tam olduğunu aktaran Işık, "Harekat ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir. Afrin’de barışı, huzuru ve adaleti tesis etmek için hain güruha karşı kanının son damlasına karşı savaşan askerlerimize bu mücadelede muvaffakiyetler diliyoruz." diye konuştu.

Açıklamaya ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan da destek verdi.

Kaynak: AA