Çevreyi Korumak İçin Bez Torba Dikiyorlar

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde kadın kursiyerler, Torbam Elimde Çevrem Güvende Projesi kapsamında, naylon poşet kullanımının doğaya verdiği zararlara diktikleri bez torbayla dikkati çekiyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde onaylanan ve 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren plastik alışveriş poşetlerinin ücretli olmasını içeren çevre yasasına, Gölcük Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünden destek geldi.

Koordinatör Ümran Ceyhan tarafından yürütülen projede kapsamında, Gölcük Cengiz Topel İlkokulu, Gölcük İhsaniye İlk ve ortaokulu ile Gölcük Nuri Bermek ilk ve ortaokulunda torba dikim kursu açıldı.

Proje ile ilgili bilgi veren Gölcük Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Hafız Arvas, 3 ayrı okulda torba dikme kurslarını açtıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Tamamıyla organik kumaştan oluşan ürünümüzü dikimine başlandı. Bu torbalar parayla satılmaz. Bütün vatandaşlarımızı torba dikmeyi öğreteceğiz. Poşetsiz bir hayat olarak çevreye duyarlı olan kumaşını alarak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne gelsinler. Hedef 6 bin kişiye ulaşmak. 5 Ocak 2019 6 bin kişi ile bu torbalarla Gölcük'te bulunan büyük marketlerde alışveriş yapılacaktır. Hedef yıl sonuna kadar 55 bin kişiye ulaşmaktır. Şu anda Gölcük Halk Eğitimi Müdürlüğü bünyesinde açılan torba dikme kurs eğitimleri devam ediyor."

Kaynak: AA